Izdana uporabna dozvola za halu poduzeća Herbea koja je izgrađena iz IPARD programa

Objavljeno:

spot_img

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada virovitice izdao je uporabnu dozvolu za proizvodnu halu tvrtke Herbea d.o.o. iz Špišić Bukovice koja je izgrađena iz IPARD programa. Proizvodna hala ima 1000 m², a koristit će se za preradu ljekovitog bilja i to uglavnom kamilice, a kasnije i proizvodnju eteričnog ulja od kamilice.

Projekt gradnje i opremanje objekta namijenjenog za preradu ljekovitog bilja, Herbea d.o.o. je uz pomoć VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije prijavila na IPARD program, Mjeru 103 za koji je dobila 2,2 milijuna kuna. Odobreni iznos predstavlja čak 50 posto od ukupnog iznosa ulaganja, a riječ je o nepovratnim sredstvima.

Herbea d.o.o. se bavi trgovinom žitaricama, sirovim duhanom, sjemenjem i stočnom hranom, zastupanjem inozemnih tvrtki, obavljanjem posredovanja na domaćem i stranom tržištu, poljoprivrednom djelatnošću te ima rasprostranjenu poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Sukladno Programu olakšica i poticaja i potpisanom Ugovoru između Grada Virovitice i tvrtke Herbea d.o.o. novo radno mjesto u proizvodnoj hali pronaći će 11 djelatnika. Značaj ovog projekta vrijednog 4.000.000 kuna iznimno je velik budući da će dohodak od ove investicije pronaći i veći broj budućih kooperanata. Radove je izvela domaća tvrtka Gradba. VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pomogla je investitoru pripremu Zahtjeva za isplatu sredstava, koji je upućen Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te se očekuje povrat sredstava.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...