Izložba „Virovitica voli vlakove“ na Željezničkom kolodvoru je „must see“ destinacija Virovitičko-podravske županije i Virovitice, nešto posebno, nešto, „ono“ zbog čega ćete se ponovno vratiti.

I ove subotu neki su došli prvi, neki peti, neki deseti put, a tvorac ove destinacije, Goran Denac ovdje je gotovo stalno, kao da ima „gruntovni list“. Zapušteni prostor na Željezničkom kolodvoru, uz svoje suradnike i prijatelje, priveo je svrsi i ovo je postala turistička točka koja je obvezno „štivo“ u obilasku Virovitičko-podravske županije i našega grada. To je „mali svijet“ velikog čovjeka. Ti maleni ljudi, zgrade, vlakovi, konji, krave, jeleni, drveća, auti, miješalice, te briljantne diorame, sve to je dio jednog svijeta kojeg treba doživjeti.

Nažalost ima i onih koji ovdje ne dolaze sa smiješkom, pa je tako ukradena jedna željeznička kompozicija, a isti je lopov pokušao „otkinuti“ i lokomotivu. Na sreću nije uspio odnijeti „Đuru Đakovića“. Tvorci ove izložbe, najavljuju nove građevine, nove „male priče za velike ljude“ u ovom čarobnom svijetu gdje je, kako oni kažu „sve tako savršeno ili kako bi trebalo biti…“. (Fotografije: Kristijan Toplak)