Plava Tvornica

U organizaciji virovitičke IT tvrtke Plava Tvornica, organizirano je predavanje na temu “Kako postati programer”. Predavač je bio programer iz Tvornice Marko Grubešić koji je brojne polaznike upoznao s Plavom Tvornicom, čime se tvrtka bavi, na kojima tržištima posluje, projektima koje je Tvornica realizirala ili su u toku realizacije, tehnologijama koje koriste pri ostvarenju projekata…

Zanimanje programer je danas vrlo traženo u Hrvatskoj, ali kvalitetnih programera gotovo da nema na tržištu rada. Predavanje je održano u virovitičkoj Gimnaziji Petra Predovića. Ovo je prvo predavanje u nizu, a već sljedeće na rasporedu je 10. prosinca kada će se polaznici upoznati s HTML-om.

– Projekt radionica smo započeli s uvodnim predavanjem u kojem su polaznici dobiti informacije o tome što je posao programera, koje tehnologije se koriste, kako izgleda rad na jednom softverskom projektu te odakle krenuti s učenjem. Nakon toga slijede 3 radionice na kojima će polaznici uz praktičan rad naučiti osnove programiranja – tj. osnove tehnologija HTML-a, CSS-a i Javascripta te biti osposobljeni za daljnje samostalno učenje. Radionice kao i predavanje su besplatni, a predavači će biti programeri iz Plave tvornice. – Rekao je kreativni direktor Plave Tvornice Matej Sudar.

Sljedeće radionice će se održati na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, u dvorani “Viro”, na adresi Matije Gupca 78, Virovitica.

Radionica I – Osnove HTML-a 

Četvrtak 10.12.

18-20h

Radionica II – Osnove CSS-a 

Utorak 15.12.

18-20h

Radionica III – Osnove Javascript-a 

Petak 18.12.

18-20h

Prijave za radionice su završene.

Plava Tvornica