Iznuđivao novac od 65 – godišnjaka

Objavljeno:

24. travnja u dopodnevnim satima, a na osnovu predhodno zaprimljene kaznene prijave od 65 – godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude, policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji sa policijskim službenicima iz Slatine, proveli su prikrivene radnje sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Naime, prilikom provođenja prikrivenih radnji na širem području Slatine nešto poslije 10 sati, policijski službenici su uočili nepoznatu osobu kako uzima predhodno ostavljeni novac s kojim se odmah dala u bijeg. Zatečenu osobu, policijski službenik je pokušao zaustaviti uz izdavanje više glasnih naredbi „Stoj policija“, ali nepoznata osoba je nastavila s bježanjem, međutim u kratkom vremenu, policijski službenik je sustigao i zaustavio počinitelja kojeg je uporabom sredstava prisile i tjelesne snage srušio na tlo.

Nakon legitimiranja, utvrđeno je da se radi o 30 – godišnjem muškarcu, koji je predhodno u više navrata putem mobilnog uređaja slanjem SMS poruka, iznuđivao novac od 65 – godišnjaka, kako ne bi u protivnom policiji proslijedio anonimnu kaznenu prijavu o novim saznanjima u svezi kaznenog djela koji se trenutno vodi protiv 65 – godišnjaka.
Prilikom pretrage 30 – godišnjaka, pronađena je PVC vrećica sa kuvertom u kojoj se nalazio iznuđeni novac, te mobilni uređaj s dvije kartice.

Uhićenik je predan pritvorskom nadzorniku, te je danas 25. travnja, ispitan u ODO Virovitica i pušten na slobodu. Slijedi podnošenje posebnog izvješća.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni