Izuzetan plesni događaj u Virovitici

Objavljeno:

Plesna mreža Hrvatske u okviru programa razvoja publike u kulturi u suradnji sa Kazalištem Virovitica, organizira veliko plesno događanje 25.10.2019. u 19,30 sati. Ulaz je slobodan, a sudjeluju: Gimnazija Petra Preradovića, Glazena škola Jan Vlašimsky, KUC Virovitica, KUD Virovitica, Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka. I na kraju plesni film iznenađenja. Dođite i pogledajte “Nekoliko važnih stvari o plesnoj umjetnosti koje bi valjalo čuti i /u/vidjeti”, U petak 25.10.2019. u 19,30 sati u Kazalištu Virovitica.

Projekt Plesna mreža Hrvatske (PMH) bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava odabranih godišnjim javnim natječajem Projekta. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima Projekta što uključuje i sve aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje post-produkcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. Projekt podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatske

Plesna mreža Hrvatske radi i na programima razvoja publike, decentralizacije i umrežavanja na cijelom nacionalnom teritoriju. Ova aktivnost osnovna je predispozicija za razumijevanje, razvijanja svijesti i mišljenja te kulturno osvještavanje i izražavanje poetike suvremene plesne umjetnosti.

Cilj nam je kroz određene interpretativne alate i metodologiju detektirati, mapirati i aktualizirati potencijale plesne scene u određenim gradovima, njihove pozicije prema kulturnim institucijama, odnos prema aktualnim kulturnim politikama i uopće osviještenost njihove aktualne pozicije u sveukupnoj kulturi grada i njegovim javnim potrebama. 

U ovom trenutku radimo na programu razvoj publke u gradu Virovitici, koji je započeo u proljeće 2019 i završava završnom prezentacijom u Kazalištu Virovitica 25.10.2019. u 19,30 sati. 

Glavni sudionici u projektu su: Gimnazaija Petra Preradovića i Kulturno umjetnički centar Virovitica. Šestero plesačica sudjelovalo je u edukativnom-didaktičnom  procesu pod naivom “Pristup suvremenom plesnom djelu” putem plesnog projekta po nazivom “Njih šest” kojeg je osmislila  voditeljica Martine Terzić – plesni pedagog.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni