Izvode se radovi na postavljanju nove fasade na zgradi Srednje škole Marka Marulića u Slatini
U tijeku su radovi na postavljanju nove fasade na zgradi Srednje škole Marka Marulića u Slatini. Naime, Virovitičko-podravska županija je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, te odgojno-obrazovnim ustanovama, početkom 2015. godine prijavila Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekte za osnovne i srednje škole. Među odobrenim projektima je bila i energetska obnova zgrade Srednje škole Marka Marulića Slatina.

Zahvaljujući Županiji i VIDRA-i, učenici slatinske škole dobit će novu fasadu i unutarnju rasvjetu, time značajno bolje uvjete obrazovanja u ovoj školi, a uštedjet će se i značajna količina energenata te time povećati školski proračun. Vrijednost radova iznosi oko 1.200.000 kuna.

Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o, a stručni nadzor obavlja tvrtka Arhis d.o.o. Inače, Virovitičko-podravska županija je prošle godine, za energetsku učinkovitost dobila više od 15 milijuna kuna što od FZOEU, kao i Ministarstva graditeljstva i to za energetsku obnove škola diljem Virovitičko-podravske županije. Ugovor je tada, s navedenim institucijama, potpisao tadašnji župan, a danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislav Tolušić. (Fotografije: Kristijan Toplak)