Izvrsni rezultati mladih povjesničara: Smiljanić 2. u državi

Objavljeno:

spot_img

Ove godine od 17. do 19. travnja održano je XIV. Državno natjecanje iz povijesti učenika osnovnih i srednjih škola u Lovranu. Domaćin državnog natjecanja bila je Osnovna škola Viktora Cara Emina gdje se odvijalo svečano otvorenje s prigodnim glazbenim i scenskim nastupima uz pozdravne govore predstavnika škole, grada Lovrana i povjerenstva državnog natjecanja koji su sudionicima natjecanja zaželjeli puno uspjeha.

Na natjecanju je sudjelovalo 250 učenika i mentora iz cijele Hrvatske koji su predstavljali svoju osnovnu ili srednju školu te županiju. Natjecanje iz povijesti odvijalo se u dvjema kategorijama – pisana provjera znanja za učenike osnovne i srednje škole te samostalni istraživački radovi za učenike srednje škole.

Gimnazija Petra Preradovića imala je svoje predstavnike na državnoj razini natjecanja.

Učenik Ivan Smiljanić natjecao se u kategoriji pisane provjere znanja za 4. razred čija je mentorica Ana Novosel, prof., a ostvario je veliki uspjeh osvojivši 2. mjesto. Njegov trud i rad nagrađen je plaketom i 2. nagradom povjerenstva državnog natjecanja.

Ovim rezultatom Ivan je potvrdio svoj uspjeh s prošlogodišnjeg državnog natjecanja na kojem je također ostvario 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Učenici 3. razreda Dorijan Lesić i Borna Lovrić predstavljali su svoj istraživački rad naslova Rukometna bajka uz mentorstvo Miroslava Novosela, prof. i postigli 11. mjesto.

Ana Novosel

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...