Jadranka Kosor - Twitter

Bivša premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas se na Twitteru “požalila” kako je nitko iz Virovitičko-podravske županije nije pozvao na proslavu Dana Virovitičko-podravske županije iako je od strane njezinih čelnika 2011. godine proglašena Počasnom građankom virovitičko-podravske županije.

Virovitičko podravska županija proglasila me 2011. počasnom građankom! Danas je dan te županije, ali me nisu zvali. Lastane dragi, zašto? – oglasila se bivša premijerka na Twitteru.

 

Twitter je microblogging servis i društvena mreža koja se bazira na razmjenjivanju kratkih poruka i druženju, odnosno praćenju, drugih korisnika. Korištenje je besplatno, a može se koristiti putem weba, raznih desktop aplikacija i mobilnih telefona.

Twitter komentari

Godine 1995. postala je potpredsjednica HDZ, a te je godine izabrana i u Hrvatski sabor. Potpredsjednicom HDZ-a bila je do 1997. godine. Do 2000. obnašala je dužnost potpredsjednice Sabora. Od 1999. do 2002. predsjednica stranačke Zajednice žena “Katarina Zrinski”. U Sabor je ponovno ušla 2000., a dvije godine kasnije izabrana je za zamjenicu predsjednika HDZ-a na VII. Općem saboru HDZ-a. Na parlamentarnim izborima 2003. godine ponovno je izabrana za zastupnicu u Hrvatskom saboru u I. izbornoj jedinici (Zagreb), ali je svoj mandat stavila u mirovanje jer je imenovana za potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske zaduženu za socijalna pitanja, te ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice u vladama premijera Sanadera obnašala je do 2009. godine. Na predsjedničkim izborima 2005. godine, kao kandidatkinja HDZ-a izgubila je u drugom krugu od Stjepana Mesića.

Nakon ostavke premijera Sanadera, 3. srpnja 2009. Predsjednik Republike povjerio joj je mandat za sastavljanje Vlade. Dana 6. srpnja 2009. nova Hrvatska vlada na čelu s Jadrankom Kosor dobila je povjerenje većine saborskih zastupnika u glasovanju na kraju zasjedanja.

Vlada RH na čelu s Jadrankom Kosor uspješno je završila pregovore za pristup EU, i pripisuje joj pokretanje pregovora s mrtve točke nakon dogovora o arbitraži pograničnog pitanja sa Slovenijom. Kosor i Borut Pahor postigli su dogovor koji je omogućio deblokadu hrvatskih pregovora s EU. U predzadnje tromjesečje vlasti Jadranke Koor zabilježen je ekonomski rast.

Nekoliko mjeseci nakon odlaska s mjesta predsjednice Vlade RH, na stranačkim izborima dana 20. svibnja 2012., u prvome je krugu izbora ispala treća, ispod Kujundžića i Karamarka, koji su ušli u drugi krug izbora za novog predsjednika HDZ-a.

Prije proglašenja novog predsjednika, poslije ponoći 20. svibnja, napustila je dvoranu Vatroslava Lisinskoga u kojoj su se održavali izbori.

Twitter komentari