U četvrtak 01. prosinca 2016. godine u 18.30 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je javna tribina pod nazivom “Mladi, alkohol i promet” i predstavljanje knjige Dubravka Klarića “Droge, ovisnosti i nasilje; važna saznanja i korisni savjeti za prevenciju i suzbijanje”.

Organizatori javne tribine i predstavljanja knjige bili su Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a pokrovitelj je bila Virovitičko-podravska županija uz suorganizaciju i stručnu pomoć više udruga iz nevladinog sektora (Zajednica klubova liječenih alkoholičara VPŽ, Udruga Veranda Virovitica, Hrvatsko društvo za alkoholizam i druge ovisnosti HLZ-a, Hrvatsko epidemiološko društvo HLZ-a i odgojno obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji).

Aktivnosti je moderirala mr.sc. Vesna Šerepac, dipl. ped., a o knjizi su osim autora mr. krim. Dubravka Klarića govorili i stručni recenzenti prof. dr. sc. Zoran Zoričić, prim. dr. sc. Robert Torre, prim. mr. sc. Miroslav Venus i profesor psihologije Siniša Brlas.

Ova je aktivnost samo jedna u nizu aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca.