snimio: Antonio Jurkin

Virovitica, jedan od rijetkih gradova u kojima se, za razliku od ostatka zemlje, nezaposlenost u prošloj godini smanjila, najavljuje izgradnju novih proizvodnih pogona i nova zapošljavanja.

U prošloj je godini u poduzetničkim zonama u Virovitici izgrađeno nekoliko proizvodnih hala, a neke se još grade, proširuju se pogoni i zapošljavaju novi radnici, piše Glas Slavonije.

Zbog toga ne iznenađuje podatak da je unatoč znatnom povećanju nezaposlenosti na razini Republike Hrvatske, Virovitica jedan od rijetkih gradova gdje u protekloj godini nije došlo do povećanja nezaposlenosti, nego je ona čak nešto i smanjena.

Da se i u tekućoj godini mogu očekivati dobre vijesti govore i najave investitora za buduće aktivnosti. Stigla je najava gradnje hale koja će služiti za proizvodnju proizvoda od stiropora, gdje bi posao trebalo pronaći 15 djelatnika. Gradit će se i hala za proizvodnju hrane za male životinje, u kojoj će se zaposliti šest osoba, a trebala bi se pokrenuti i proizvodnja trackera – pokretnih sustava za proizvodnju električne energije, gdje bi posao moglo pronaći 11 nezaposlenih. (danas.hr)