Josip Đakić pozitivan na koronu

Đakić od prošlog petka nije bio u Saboru, a kako je pozitivan na korona virus glasovat će u Saboru preko interneta, pišu 24sata.hr.

0
1761
Josip Đakić
Josip Đakić

Saborski zastupnik Josip Đakić, doznajemo iz HDZ-a, pozitivan je na koronu. U petak ujutro je dobio pozitivan nalaz pa neće moći biti na današnjem glasanju. 

No, Sabor je upravo zbog situacija samoizolacija i izolacija uveo elektronsko glasanje kako bi svi oni koji su zaraženi ili su bili u kontaktu sa zaraženi mogli glasati od doma. Tako će ovog puta glasati i Đakić, koji u Saboru, kažu iz HDZ-a, nije bio od prošlog petka. 

Predsjedništvo Sabora odredilo je na početku rada ovog saziva Sabora i obvezno nošenje maski u sabornici, oko čega i dalje bitku vodi Karolina Vidović Krišto (Domovinski pokret), a smanjen je i broj zastupnika koji mogu biti prisutni istovremeno tijekom rasprave u dvorani. Pa tako ne mogu biti svih 151 nego samo 42, a mogu se izmjenjivati tijekom dana. Glasanje se odvija, osim u sabornici, i u još dvije sporedne dvorane ili online od doma, ali samo oni koji imaju potvrdu da su u samoizolaciji ili izolaciji.