Đakić

Makeover, redizajn, rebrending ili face-lifting koji je izvela stranka, HDZ, prvi je na osobnom primjeru kopirao Josip Đakić.

Njegova nova, Otto Barić-junior frizurica, izazvala je u Saboru veće zaprepaštenje od stilističkih eksperimenata Nevenke Bečić ili svojedobnog ukazanja Jadranke Kosor s ljubičastim ehoton pramenom.

Đakić je sve u Saboru iznenadio novom bojom kose. No on tvrdi da je riječ o pukom slučaju. Još gore – o pogrešci. Tvrdi da nije imao smišljenu namjeru prekriti sijede i na taj način se podmladiti, nego je novi izgled zapravo posljedica eksperimenta na koji se dao nagovoriti.

– U frizerskom salonu u koji sam došao na šišanje nagovarali su me na nijansiranje kose – pripovijeda Đakić.

– Nakon nagovaranja na kraju sam pristao ne znajući što me čeka. Ovo je prvi i zadnji put da sam pristao na ovakvo što. Nema više šanse – kazao je Đakić. I sam sebi se nasmije kad se sjeti na što su ga naveli.

Đakićevim putem mogli bi krenuti i drugi

Neki analitičari smatraju da HDZ nije stranka u kojoj bi nijanse ili nijansirani pristupi igrali presudnu ulogu, pa bi Đakićevim putem mogli krenuti i drugi. Redizajn Đakićeve frizure izazvao je više medijske pozornosti nego Njavrin ekonomski program, pa sad svi smatraju da je farbanje odlična metoda, a na tunelima se pokazala tako dobrom da su ih farbali čak dvaput.

Iduća stvar koja će, nakon HDZ-a, sigurno poplaviti je Kosinjska dolina te Opuzen i Metković, ali to će u Saboru izazvati manje pozornosti. (24sata.hr)