Ana-Marija Petin podnijela ostavku, novi je predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec

Josip Novogradec i Ana-Marija Petin
Josip Novogradec i Ana-Marija Petin

Vijećnici Županijske skupštine VPŽ usvojili su ostavku Ana-Marije Petin na mjesto predsjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, te umjesto nje, izabrali dosadašnjeg vijećnika s Koalicijske liste HDZ-HSS-HSLS-HSP AS i BUZ za lokalne izbore 2013. Josipa Novogradeca za novog predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

U tekstu ostavke, Ana-Marija Petin je kao razloge navela sljedeće.

”Kao što je poznato, na izborima za Hrvatski sabor održanim 11. rujna 2016. godine, izabrana sam za saborsku zastupnicu te ovu dužnost obnašam profesionalno. Kako mi obavljanje ove dužnosti, kao i ostalih dužnosti koje imam, kao predsjednica Županijske organizacije HSS-a oduzima podosta vremena, molim da me se razriješi dužnosti predsjednice Županijske skupštine i provede izbor novog predsjednika/ce koji će do kraja mandata ovog saziva Županijske skupštine obnašati ovu časnu i odgovornu dužnost.
Koristim ovu priliku da svim kolegama vijećnicima, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, svim pročelnicima i djelatnicima upravnih tijela i službi i drugih županijskih ustanova, s kojima sam surađivala u proteklom razdoblju, zahvalim na suradnji i poželim puno uspjeha u daljnjem radu.

Dosadašnjoj predsjednici, nazočni su se zahvalili na dosadašnjoj suradnji i zaželjeli uspješan rad i u budućnosti. Sjednici Županijske skupštine, između ostalim, nazočio je i saborski zastupnik Josip Đakić kao i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak.

Novom predsjedniku, Josipu Novogradecu (HSS), ovo je treći put da je izabran za čelnika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Njegovi zamjenici će biti, Mato Bubaš (HSP AS) i Davor Butorac (HSLS)

Dosadašnji predsjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije bili su:

  • Ivan Šantić (1993. – 1997.)
  • Mijo Fett, Ivan Šantić (1997. – 2001.)
  • Josip Novogradec (2001. – 2005.)
  • Stjepan Feketić, Boris Hlavati (2005. – 2009.)
  • Josip Novogradec (2009. – 2013.)
  • Ana-Marija Petin (2013. – 2016.)
  • Josip Novogradec (2016. – ). (Fotografije: Kristijan Toplak)