spot_img

Josipović: Tolušiću odgovara dobro plaćena služba koja ne zahtijeva ozbiljan rad

Objavljeno:

Predsjednički kandidat Ivo Josipović izjavio je danas kako će regionalizacija Hrvatske biti okosnica gospodarskog oporavka te ustvrdio da se HDZ protivi regionalizaciji jer želi zadržati “postojeći sustav sinekura* na lokalnoj razini”.

Održan predizborni skup Ive Josipovića

*sinekura (lat.), dobro plaćena služba koja ne zahtijeva ozbiljni rad, brige, zalaganja.

U razgovoru s novinarima osvrnuo se na protivljenje HDZ-a njegovom prijedlogu regionalizacije, odnosno na izjavu HDZ-ovog virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića koji je, nakon što je IDS podržao prijedlog regionalizacije, kazao kako Josipović želi ukinuti Istru kao županiju. “Izašao je, zapravo, s tezom koja je protiv regionalizacije, a regionalizacija je u najboljem interesu Hrvatske. Pa zar hoće oduzeti budućnost Hrvatskoj?”, poručio je Josipović.

Hrvatska troši 2,5 milijarde kuna godišnje na nepotrebnu administraciju

Iznio je podatke da svake godine u Hrvatskoj trošimo 2,5 milijarde kuna “na nepotrebnu administraciju lokalne razine”. “Dobar dio toga bismo mogli reinvestirati u razvoj, socijalnu pomoć, u pomoć mladima u stipendiji kredita. Ali ne, gospoda iz HDZ-a žele zadržati postojeći sustav sinekura na lokalnoj razini, ali to neće proći”,kazao je.

Tolušić: Glas za Josipovića glas je za ukidanje Istre kao županije

Naglasio je da će, uz Istru, regija biti i Slavonija te da će biti još nekoliko regija. “I to će sasvim sigurno biti okosnica gospodarskog oporavka”, ustvrdio je Josipović, uvjeren da će za svoj projekt promjena ustava, odnosno reformi imati podršku svake vlade.

“Siguran sam da će i sadašnja vlada do kraja svog mandata i koja god bude u idućem mandatu razumjeti da ovako više ne ide u Hrvatskoj i da ju ne možemo graditi na praznim obećanjima, već moramo konačno provesti reforme”, rekao je. (jl)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni