photoGradski Odbor SDP Slatina na sjednici održanoj 24.06.2013.g. temeljem članka 18 . Statuta SDPH donio je jednoglasnu

Odluku o izbacivanju Jovane Žnidarec iz GO SDP , a iz razloga nepoštivanja odluka GO (članak 11. Statuta SDPH ) kojim je naštetila ugledu stranke .

Naime na konstituirajućoj sjednici GV Grada Slatine svojim glasovanjem onemogućila je sastavljanje odbora GV na

način koji je jedini pravedan i koji bi omogućio sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka u odborima na osnovu ostvarenih rezultata na lokalnim izborima i koji bi bio jedina potvrdnica da je GV sazrelo i da mora jedinstveno razmišljati u cilju izlaska Grada iz situacije u kojoj se nalazi . Na taj način provodila bi se volja birača jer broj osvojenih mandata pojedinih stranaka i koalicija nikome nije dao apsolutnu većinu i mogućnost samovolje .

Na žalost potez Jovane Žnidarec opet je otvorio vrata raznoraznim špekulacijama , nadglasavanju odnosno sprovođenju samovolje .

Neposredno prije same sjednice GO SDP stigao je zahtjev Jovane Žnidarec kojim traži brisanje iz evidencije kako bi bar jednim dijelom olakšala svoju savjest . GO zahtjev je jednoglasno odbacio jer je stigao u vrijeme kad je i « vrapcu na grani « bilo jasno da je svojim postupkom zaslužila nečasno izbacivanje.

Svoju moralnost i odgovornost koju duguje prije svega biračima , može jedino pokazati vraćanjem mandata onima koji su joj omogućili da bude izabrana na listi , stranci i ljudima sa kojima je svih ovih godina zajednički kreirala politiku stranke jer je do jučer bila član predsjedništva GO SDP Slatina i glasnogovornica SDP-ovog kandidata za gradonačelnika.

I zato na kraju ostaje pitanje: što se to dogodilo u glavi Jovane Žnidarec, kako to da svoje nezadovoljstvo sa radom stranke nije nikad javno rekla , kako to da je prihvatila mjesto na listi sa ljudima koji ne mogu doprinijeti napretku i razvoju grada, kako to da svoj dogradonačelnički mandat u prošlom sazivu nije odradila volonterski kako je obećala svojim biračima, vrijeme će pokazati zašto je i zbog kojih interesa uskoćila u krilo suprotnoj strani i do kada će birači tolerirati političku trgovinu ?

Gradski odbor SDP Slatina