Jubilarno, peto, ekipno natjecanje „Rokovi matematičari”

Objavljeno:

spot_img

U subotu 22 .3. 2014. u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici održano je peto, jubilarno ekipno natjecanje iz matematike „Rokovi matematičari” na kojem su se natjecali učenici osnovnih i srednjih škola. Osnovne škole natjecale su se u kategoriji ALFA, gimnazije u kategoriji BETA, tehničke škole u kategoriji GAMA i strukovne u kategoriji DELTA.

Ovogodišnje ekipno natjecanje bilo je zaista uspješno. Natjecalo se 208 učenika iz Orahovice, Slatine i Virovitice u 52 ekipe. Najviše je bilo gimnazijalaca.

Poslije natjecanja, profesor Toni Milun iz Zagreba održao je predavanje „Kako bi Google predavao matematiku“.

Organizator ovog događanja je Udruga prirodoslovaca „Ω 7“ iz Virovitice koja je osnovana prije šest godina, a za cilj ima popularizaciju prirodoslovlja. Sudjelovanje Udruge u projektima Škole fizike, zimske škole matematike, Radionica za pripremu državne mature ostvaruje ovaj cilj.

Uspješna realizacija ovakvih projekata zahtijeva suradnju učenika, roditelja, nastavnika, ravnatelja, škola, grada, županije i naravno donatora koji imaju razumijevanja za ovakve projekte.Zato zahvaljujemo našim suradnicima: Gradu Virovitici, Županiji Virovitičko-podravskoj, našim dugogodišnjim donatorima „Romić-prometu“ iz Virovitice, „Dibi“ iz Suhopolja, Tvornici šećera Viro, ZEA-i, Ljekarni Novoselac, Ljekarni Berry, a naravno i svima ostalima koji su nam pomogli.

Ovaj zahtjevni projekt pripremilo je Povjerenstvo za organizaciju i provođenje natjecanja s voditeljicom prof. Jasminkom Viljevac. U Povjerenstvu su sastavljačice zadataka: za osnovnu školu učiteljice Ana Milnović, Ksenija Bosanac i Irena Muškić, za srednju školu prof. Mirta Đurašević, prof. Spomenka Smolić i prof. Marija Borbaš. Pripreme za provođenje natjecanja odradili su članovi Povjerenstva pofesori Mateja Uzelac i Marko Hajba, te dipl. ing. Zvonko Smolić.

U komisiji za provođenje natjecanja i ispravljanje zadataka bili su osim članova Povjerenstva profesorice Kristina Zeman, Vlatka Hižman-Tržić te naši izvrsni studenti: Renata Vlahović, Marija Vidalina, Marina Kaselj, Irena Škalac, Filip Vašarević i Mario Kostelac. Na natjecanju je bilo tridesetak nastavnika-mentora koji su prihvatili suradnju te motivirali i pripremili učenike za natjecanje.

Prigodni program pripremili su učenici Gimnazije Petra Preradovića i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti sa svojim voditeljima profesoricama Majom Bašnec, Verom Žužić, Sunčanom Voronjecki i profesorom Pericom Mihaljevićem.

Voditeljica projekta prof. Viljevac zahvalila je na dugogodišnjoj suradnji i podršci ravnateljici Gimnazije Petra Preradovića prof. Ivani Bešir. Za korištenje dvorane i opreme za ovogodišnje natjecanje zahvalila je ravnatelju Tehničke škole prof. Ivanu Kučanu, a

ravnatelju Katoličke gimnazije vlč. Ivici Šohu što je omogućio svojim učenicima i djelatnicima sudjelovanje u organizaciji programa na natjecanjima proteklih godina.

Ispred novog vodstva Udruge prirodoslovaca, tajnica Mateja Uzelac zahvalila je na dosadašnjem radu članovima Izvršnog odbora koji su vodili Udrugu od 2008. do 2013.: Jasminki Viljevac, dosadašnjoj predsjednici i voditeljici projekata, Ivanu Fadljeviću, dopredsjedniku, Branku Svobodi, tajniku, Slobodanki Polašek, voditeljici Škole fizike i članu Izvršnog odbora, te članovima Izvršnog odbora Veri Nađ-Lisjak, Zdravku Kovačeviću i Slobodanu Koletiću.

Na kraju natjecanja podijeljena su priznanja najuspješnijim ekipama natjecatelja u svim kategorijama.

Screen Shot 2014-03-26 at 10.13.12

Ovakav način rada omogućuje suradnju nastavnika osnovnih i srednjih škola, učenika svih uzrasta, suradnju s društvenom zajednicom, otkrivanje i podržavanje darovitosti ali i učenje timskog rada koji je budućnost na svim područjima čovjekovog života.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...