Kako je ugrožen jedan od najvećih projekata u hrvatskoj vinskoj grani

Objavljeno:

spot_img

„Može li hrvatsko pravosuđe biti učinkovitije?“ pitao je na konferenciji za tisak održanoj u ponedjeljak u Virovitici Davor Vukmirić, u ime Karla Schmidta hrvatsko-njemačkog poduzetnika. Karl Schmidt uložio je, zajedno s poznatom španjolskom firmom Freixenet, petom vinarijom u svijetu, 2006. godine, oko 7 milijuna kuna u projekt izgradnje vinarije u Lukavcu kraj Slatine, s planom otvaranja radnih mjesta i stvaranja brenda slatinskih vina u svijetu. Pouzdani partneri Karlu Schmidtu trebali su biti domaći vinar Damir Kufner i direktor vinarije Zlatko Lukačević. No, već 2009 i 2010. internom revizijom utvrđen je velik broj nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga, što je bio uzrok pokretanja sudskih tužbi od strane Karla Schmidta kojima se ni do danas ne zna epilog.

U ime firme Cavallino u kojoj Karl Schmidt ima 2011 godine 74% udjela njegov savjetnik Davor Vukmirić govorio je predstavnicima medija o rizicima stranih ulaganja, izgubljenom povjerenju u poslovne partnere i dugotrajnim sudskim procesima u kojima je jedan pri kraju – naime, Damir Kufner tužio je kolumnistu lokalnog portala www.virovitica.net i publicistu Ljubu R. Weissa koji je objavio kolumnu pod naslovom „Cavallino – misterije jedne investicije“, upozoravajući na nezakonite radnje tandema Kufner-Lukačević (listopad 2011.)

Davor Vukmirić detaljno je govorio o inertnosti nadležnih tijela kada su upozoravana na nezakonite radnje, o lažnom predstavljanju Damira Kufnera te drugim okolnostima koje su dovele do toga da solidno zamišljen projekt završi pred sudovima, a na uštrb daljnjeg razvoja Lukavca, Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Davor Vukmirić upoznao je prisutne i s neobičnom biografijom Karla Schmidta, rođenog Osječana, koji je s roditeljima odselio u Njemačku da bi tamo doživio tešku prometnu nesreću, ali usprkos posljedicama (vezan je za invalidska kolica) vratio se u Hrvatsku da bi pomogao razvoj svog rodnog kraja, ali i Hrvatske. Danas je poslovni čovjek sa širokim dijapazonom djelovanja i predsjednik uprave Bauernfeind za Hrvatsku, njemačke firme koja se bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala ali i drugim djelatnostima vezano za održavanje zdravlja.

Na kraju je savjetnik Karla Schmidta gosp. Davor Vukmirić ipak izrazio optimizam u pogledu ishoda sudskih sporova, uvjeren da projekt neće biti zaustavljen i da će pravosuđe znati uočiti bit spora i sankcionirati krivce.

Ljubo R. Weiss iskazao je zadovoljstvo odbijanjem tužbe Damira Kufnera od strane Općinskog suda u Virovitici i poručio mladim i mlađim novinarima da ne zaziru od izvještavanja i komentiranja poslovnih poduhvata kada su u pitanju strane i domaće investicije. Također se založio za pomoć zajednice nezavisnim medijima i posebno, portalima jer bez tih kanala informiranja nije moguća demokratizacija u manjim sredinama. (lj)

Odvjetnik Damira Kufnera, Mario Jurlina: Informacija o odbijanju tužbe protiv Lj. Weissa nije točna!

– U tekstu od 14.01.2013.. objavljena je informacija da je Ljubo R.Weiss iskazao zadovoljstvo odbijanjem tužbe Damira Kufnera od strane Općinskog suda u Virovitici. Ovakova je informacija netočna, budući da presuda koju je donio prvostupanjski sud u Virovitici nije pravomoćna, a samim tim tužba moje stranke nije odbijena.

Stoji u dopisu koji nam je poslao odvjetnik Damira Kufnera iz Lukavca, Mario Jurlina.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...