Prilikom posjete Virovitičko-podravskoj županiji, „Zelena skupina“ kandidata HDZ-a za EU parlament, predvođena nositeljem liste Karlom Resslerom, u Virovitici je prošetala novom gradskom „špicom“ ispred Gimnazije Petra Preradovića, gdje su ih domaćini upoznali s najznačajnijim gradskim EU projektom – obnovom Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

U pratnji kandidata bili su, uz domaćina, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina i njegove suradnike, i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, saborska zastupnica Vesna Bedeković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te članovi Županijskog odbora i Gradskog odbora HDZ-a…

Obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, u skladu s konzervatorskim uvjetima, vraća stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. U parku, kojem se vraća perivojni izgled, nalazit će se sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju, staze, šetnice, dječje igralište. Tu su i dizajnerski drveni mostovi, kao i moderna 3D fontana.

Dvorac se obnavlja pod krovnom temom DRVO, a bit će opremljen suvremenom muzejskom opremom, uz audiovizualne, taktilne, didaktičke i olfaktivne sadržaje. Konkretno, posjetitelji će moći interaktivno otkrivati povijest uz vid, sluh, njuh, dodir te pomoć audiovodiča.
Ovom prilikom kandidati HDZ-a za EU parlament, Karlo Ressler, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić ujedno su se družili s građanima te posjetili štand HDZ-a gdje ih je dočekala vrijedna mladež. (hdz-vpz.com)