spot_img

Kandidati HDZ-a za EU parlament u Virovitici obišli novu gradsku „špicu“ te se upoznali s projektom obnove Dvorca Pejačević

Objavljeno:

Prilikom posjete Virovitičko-podravskoj županiji, „Zelena skupina“ kandidata HDZ-a za EU parlament, predvođena nositeljem liste Karlom Resslerom, u Virovitici je prošetala novom gradskom „špicom“ ispred Gimnazije Petra Preradovića, gdje su ih domaćini upoznali s najznačajnijim gradskim EU projektom – obnovom Dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

U pratnji kandidata bili su, uz domaćina, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina i njegove suradnike, i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, saborska zastupnica Vesna Bedeković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te članovi Županijskog odbora i Gradskog odbora HDZ-a…

Obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, u skladu s konzervatorskim uvjetima, vraća stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. U parku, kojem se vraća perivojni izgled, nalazit će se sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju, staze, šetnice, dječje igralište. Tu su i dizajnerski drveni mostovi, kao i moderna 3D fontana.

Dvorac se obnavlja pod krovnom temom DRVO, a bit će opremljen suvremenom muzejskom opremom, uz audiovizualne, taktilne, didaktičke i olfaktivne sadržaje. Konkretno, posjetitelji će moći interaktivno otkrivati povijest uz vid, sluh, njuh, dodir te pomoć audiovodiča.
Ovom prilikom kandidati HDZ-a za EU parlament, Karlo Ressler, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić ujedno su se družili s građanima te posjetili štand HDZ-a gdje ih je dočekala vrijedna mladež. (hdz-vpz.com)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...