Obilježavajući Međunarodni dan djeteta (3.10.) skupina Kikići s odgojiteljicama Anicom Čordašić i Jasnom Paponja je „dojahala“ na svojim raznolikim konjićima na štapovima u razgledavanje Muzeja. Njihove konjiće smo zajednički s vrijednim i maštovitim roditeljima izradili na radionici 25. rujna u DV Cvrčak. Kikići su ponosno pokazali svoje moderne konjiće, a onda vidjeli kakve su bile igračke nekada: „prnkene bepke“ iz Bušetine, drveni konjić na štapu i konjić na njihalu iz Virovitice, lutka od kukuruzovine i svirala od kukuruzovine virovitičkih sela te igra „teranje zvrka“ koja se igrala pomoću drvenog zvrka i malene kanđije, biča.

Muzej su na Međunarodni dan djeteta posjetili i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica sa učiteljicama. Razgledavši nekadašnje igračke odlučili su u sklopu svog rada u Centru izraditi neke od njih u suradnji s Muzejem.

Skupina Ribice DV Cvrčak s odgojiteljicama Dobrilom Kovačević i Jadrankom Ciprijanović, potaknuta mlađom skupinom Kikići, odlučila se i na svoj prvi zajednički posjet Muzeju. U ponedjeljak su tako osim dječjih igračaka ovoga kraja pogledali i arheološku izložbu koja govori što se nalazilo u Virovitici prije nego je Dvorac izgrađen. Ribice su imale jako puno zanimljivih pitanja, ali i vlastitih iskustava koje su podijelile s kustosicom Muzeja.

„Cvrčkovi“ prvi posjeti Muzeju su prošli lijepo i ugodno, veselo i zaigrano te se nadamo da će tako i nastaviti njegovati kulturu dolaska, istraživanja, promatranja, ali i sudjelovanja u raznolikim muzejskim akcijama, radionicama, događanjima i izložbama.