Kim Jong Tolušić: Ljubim ime svoje na spomen – pločama

Objavljeno:

spot_img

Virovitička županija vrvi izrazima zahvalnosti ‘ocu županije’ Tomislavu Tolušiću. No on se od svega ograđuje. Tvrdi da su spomen-ploče postavljene bez njegovog znanja

Spomen ploča Tomislavu Tolušiću i prijateljima

Kad je otkrivena prva spomen-ploča na kojoj se nalazilo ime župana, danas ministra, Tomislava Tolušića, sve se činilo kao puka slučajnost. Mnogi su čitatelji bili uvjereni da je riječ o fotomontaži ili šali News bara. No u javnost je ubrzo počela “curiti” cijela kolekcija fotografija na kojima su spomen-ploče.

Ambulante, mostovi kotara Virovitica, škole, ceste…

Spomen ploča Tomislavu Tolušiću i prijateljima

“Afera” je otkrivena kad je u medijima objavljena ploča na ambulanti u Novoj Bukovici, pisana arhaičnim aoristom, koji se koristio u 19. stoljeću.

“Ovu spomen-ploču, u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante u Novoj Bukovici, postaviše ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik općine Nova Bukovica Željko Venci”, pisalo je na spomen-ploči.

– Kad sam došao, ploča je već bila postavljena, a kako za takvim nečim nije bilo potrebe, zamolio sam načelnika da je ukloni – rekao je za 24sata ministar Tolušić. Načelnik Željko Vencl potvrdio je kako su ploču skinuli isti dan, nakon što je to zatražio ministar.

On je osobno preuzeo odgovornost za postavljanje ploče.

Spomen ploča Tomislavu Tolušiću i prijateljima

– Ploču smo postavili iz zahvalnosti ministarstvu te županiji. Nastali su toliki problemi, ali nitko nije pitao ni mene u kojim je uvjetima ta ambulanta radila, kako smo morali ići u susjedne općine… Sad je problem pak nastao zbog male ploče – dodao je načelnik.

No poslije ploče u Bukovici otkriveno je da se Tolušićevo ime nalazi i na drugim pločama te da je u tim situacijama znao ili morao znati, a možda čak i inicirao postavljanje ovih obilježja. Orahovica, recimo, vrvi znacima zahvalnosti Tomislavu Tolušiću – tamo se njegova uloga u otvaranju šetnice veliča jednom spomen-pločom, most je obilježen drugom, dok je park obilježen trećom pločom. Tolušićevo ime nije jedino – osim njega, navedena su imena i drugih velikana: Vladimira Šeksa, Željka Vencla, Sanje Bošnjak i drugih.

foto: 24sata.hr
foto: 24sata.hr

Posebnom je pločom istaknuta njegova uloga u obnovi Centra za edukaciju Orahovica.

Čini se da nema nikakve sumnje da mladi ministar – Tolušić je rođen 1979. – ima lijepo mišljenje o sebi, a nastoji da ga u dobrom sjećanju održe i buduće generacije. Bilo bi nešto pametnije da je taj posao ipak ostavio naraštajima koji dolaze. Ovako je, naime, umjesto osjećaja poštovanja i zahvalnosti masa izazvao – podsmijeh.

24sata.hr

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...