spot_img

Kirin: Kome ne pašu hrvatski grb i zastava neka se gubi…

Objavljeno:

Savska 66 došla u Viroviticu i pred nekoliko stotina okupljenih branitelja u subotu održana je javna tribina pod geslom „100 posto za Hrvatsku“ koju su organizirali Zajednica udruga HVIDR-a virovitičko-podravske županije i Koordinacija braniteljskih udruga. Na tribini su glavnu riječ imali predsjednik Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm te predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur.

Glogoški

Saborski zastupnik Josip Đakić, napomenuo je da se tribina održava s ciljem da se braniteljima pojasne razlozi prosvjeda.
– Branitelji danas boravkom u šatoru pokazuju da jedino tako mogu izvršiti pritisak na aktualnu vlast koja trenira mišiće i većinu u Saboru ne želi razgovarati sa braniteljima – rekao je.

Đakić je pojasnio da je u Saboru osnovan pododbor u koji su uključeni predstavnici braniteljskih udruga i najavio kako bi u narednih mjesec dana trebao biti gotov okvir zakona spreman za javnu raspravu. Komentirajući dolazak branitelja u Sabor, podsjetio da je poslovnikom Hrvatskog Sabora definirano da svi koji dolaze u Sabor su gosti predsjednika Sabora i naglasio da u Saboru mogu govoriti i strani državljani. Đakić je dodao da većinu branitelja više i nije moguće zaposliti jer nisu više sposobni za rad, no naglasio je branitelji ne smiju biti sirotinja i tražiti po kantama za smeće svoju egzistenciju.

Kome ne pašu hrvatska zastava i grb, nek’ se gubi iz ove zemlje van“, kaže Kirin. 

Ivica Kirin

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin rekao je da se danas u Hrvatskoj događa najgora stvar (misleći pri tome na odlazak mladih iz Hrvatske), a napomenuo je da je Savska 66 primjer zajedništva. Napravio je Kirin kratki pregled rada vladajućih na vlasti, pa je tako sumirao da je sadašnja vlast  prvo napala Crkvu, obitelj, pa branitelje, a na kraju pa su tako sada „opalili“ i po ustroju po općinama, gradovima i županijama po svemu što čini Hrvatsku.

Kirin je u svom govoru nastavio, da kada se danas netko pojavi s hrvatskom zastavom ,prozivaju ga nacionalistom, te nadodao da „kome ne paše hrvatska zastava i grb nek se gubi iz ove zemlje“. 

Kirin se požalio i da su ga mediji razapeli zbog jedne krive riječi JUBITO i još su mi zalijepili optužnicu kao što su i Klemma optužili da je oštetio vlastitu firmu te je sada pozvao medije da pišu hrvatsku priču i životne priče branitelja.

Nazočni

Đuro Glogoški se zahvalio svima što dolaze dati potporu u Savsku 66 i detaljno obrazložio i podsjetio branitelje da su svi imali obvezu 1991. braniti hrvatski narod i domovinu, a i da danas imamo zadatak  napraviti reda i da nastaviti tamo gdje smo stali 1995. kada smo pogriješili kada smo državu prepustili drugima koji su napravili ovo, da danas naša djeca odlaze van.

– Zar nije čudno da vam priznaju PTSP za koji imate svu medicinsku dokumentaciju , ali vam istovremeno ne priznaju prava iz zakona o braniteljima? – pita se Glogoški.

Maja Šantoši
24sata.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni