Kirin: Nezavisna istraživanja pokazuju kako se radi u Virovitici

Objavljeno:

spot_img

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je sa svojim suradnicima, u Gradskoj upravi održao konferenciju za novinare putem koje je na kraju svog četverogodišnjeg mandata želio građane upoznati sa najvažnijim stvarima koje su u Virovitici ostavrene u protekle četiri godine, ali i projektima koji su započeti ili se namjervaju ostvariti u idućim godinama.

Istraživanje časopisa Forbes objavljeno u svibanjskom izdanju, a na temelju kojeg je grad Virovitica nakon što je prošle godine zauzeo 17. mjesto prema rezultatima poslovanja ove godine zauzeo 10. mjesto od 127 hrvatskih gradova, najbolji dokaz kako se radi u Virovitici posebno je istaknuo gradonačelnik te Viroviticu istaknuo kao perjanicu Slavonije budući da se radi o jedinom slavonskom gradu na toj listi. Ti rezultati su obveza da grad Virovitica i dalje bude prepoznat kao pokretač gospodarstva Hrvatske, da i dalje dovodi nove investitore koji će otvarati nova radna mjesta.

Ispred gradskih tvrtki predsjednik Uprave Flora Vtc Željko Iharoš posebno je istaknuo činjenicu da su sve četiri tvrtke, čiji je vlasnik Grad Virovitica, u protekle četiri godine postigle iznimne uspjehe u svojim područjima poslovanja, da su prerasle lokalne okvire i postale vodeće regionalne tvrtke, što je prepoznato i na razini države. No, ono što je zamjerio Vladi RH je činjnica da nije učinjeno dovoljno u praćenju tih tvrtki, pogotovo onih koje između ostaloga budućnost vide u razvoju kolektorskih sustava i sunčanih elektrana. Kao primjer naveo je HEP i HERA-u koje u realizaciji njihovih projekata najviše koče i stvaraju im probleme.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matija Mustač naglasio je kako je grad Virovitica poduzetničke zone osnovao 2005. godine te do sada u njih investirao 33 milijuna kuna. Rezultat toga je, kako ističe Matija Mustač, da je u tri poduzetničke zone do sada stiglo 42 investitora, koji su izgradnju svojih pogona investirali 63 milijuna kuna, a sveukupan plan ulaganja potpisan je na iznos od 360 milijuna kuna, odnosno 12 puta veći od uloženog.

Do sada je u poduzetničkim zonama zaposleno 347 osoba, a izgradnjom svih pogona planira ih se zaposliti najmanje 719 za što su se poduzetnici obvezali te ukoliko to ne ispoštuju gube beneficije koje su ostvarili.

Đurđa Aragović, pročelnica Ureda gradonačelnika, naglasila je kako su rezultati časopisa Forbes velika pohvala radu Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, koja zna kako odgovoriti na sve izazove današnjice, a zamjenik gradonačelnika Ivan Sić zahvalio je građanima na podršci u protekle četiri godine te istaknuo da će sadašnja vlast ukoliko ponovno dobije povjerenje građana nastaviti s realizacijom svih projekata, pogotovo onih na razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...