9b78dbee022d236494e447eb35457e44

Ukidanje osam željezničkih linija iz Virovitice prema Zagrebu i Osijeku, ukidanje sudova, carine, pripajanje bolnica i drugi potezi koje Vlada provodi pod planom regionalizacije naljutili su u utorak gradonačelnika Ivicu Kirina (HDZ). Govoreći o štetnosti masterplana u zdravstvu, kada je kao veliki problem naglasio prometnu nepovezanost županije i okolnih gradova, uputio je oštar prijedlog ministrima da se prisjete sredina iz kojih dolaze i prestanu Hrvatsku gledati samo iz perspektive koju nudi metropola.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nezadovoljan regionalizacijom

– Kažem svim tim ministrićima u Vladi, neka promole svoj nos van iz ureda i neka se vrate u selendre otkud su i došli. Izašli su iz opanaka u cipele i sada nam svima pametuju – revoltirano je rekao Ivica Kirin.

Na javnoj govornici ministrima je poručio da se prisjete kako manje sredine nemaju ni tramvaje, autobusne ni željezničke linije do svakog odredišta te da je mnogima problem osigurati već i prijevoz iz sela u grad na liječnički pregled. Zaboravili su, poručuje Kirin, kako je živjeti u manjim sredinama koje su, smatra, ovakvim postupcima Vlade, osuđene na izumiranje.

Marija Lovrenc
Večernji list