Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na stranačkom skupu u Virovitici osvrnula se na lošu prognozu Europske komisije (EK) koja je potvrdila ono što građani svakodnevno sve više osjećaju, a to je da Hrvatska gospodarski tone sve dublje.

– EK je iznijela crne prognoze o daljnjem padu BDP-a i rastu nezaposlenosti. No Vlada nas i dalje obmanjuje, a predsjednik u odlasku već pet godina sve to gleda i šuti. Najprije je govorio o „novoj pravednosti“, koja se pretvorila u Kukuriku pravednost, a sada govori o nekim novim temeljima, o „Drugoj republici“. Mi dobro znamo koji su temelji RH – Domovinski rat i naši branitelji! Ne trebaju nam novi temelji!

Fikus bez pokrića

Grabar Kitarović također je istaknula da su neistinite Josipovićeve tvrdnje (izlike) da predsjednik nema ovlasti:

– Kada postanem predsjednica, bit ću stalno među vama, da vas i dalje slušam kako biste me držali na zemlji i kako bismo zajedno izgradili put Hrvatske prema blagostanju!

Kitarović je napomenula da su svaki pojedinac u Lijepoj Našoj i obnova zajedništva srž njezinog programa – koji će uskoro predstaviti. Oživljavanje gospodarstva, socijalna stabilnost, rješavanje prijepora sa susjednim državama, zauzimanje za prava Hrvata u BiH i iseljeništvu, kao i vraćanje optimizma i dostojanstva svakom građaninu – neki su od zacrtanih ciljeva u mandatu buduće predsjednice RH.

S mladima i gospodarstvenicima

Nazočnima su se na stranačkom skupu obratili i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, predsjednik županijskog HDZ-a Josip Đakić te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Prije skupa, Grabar Kitarović se u Virovitici družila s mladima u Studentskom restoranu „Škola“ te je posjetila Razvojnu agenciju Virovitičko-podravske županije (VIDRA) i Poduzetnički inkubator – gdje se susrela s gospodarstvenicima. (hdz.hr)