Klaudija Fadljević Gomerčić u ulozi „ambasadorice naukovanja“ Hrvatske obrtničke komore

Objavljeno:

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt „Uključite se u europska partnerstva za naukovanje“ (EP4A) u okviru programa Erasmus +KA3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

Klaudija Fadljević Gomerčić

Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke. Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili s malo iskustva u naukovanju.

Iznimno važni sudionici ovog projekta su tzv. „ambasadori naukovanja“ koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i Klaudija Fadljević Gomerčić iz Virovitice, vlasnica frizerskog i kozmetičkog salona „MF“.

Klaudija Fadljević Gomerčić

Virovitička obrtnica koja ima preko 20 godina radnog iskustva, istaknula je kako je obučila već pedesetak naučnika te kako je važno mlade ljude naučiti praktičnim vještinama zanata, uključujući i komunikaciju s klijentima, pravilno korištenje alata i preparata te primjenu pravila zaštite na radu, higijene i čistoće.
„Kako je srednjoškolsko razdoblje često vrlo turbulentno za mlade ljude, stručni učitelj treba naći vremena i poslušati naučnika, pomoći mu u savladavanju njegovih problema, i postaviti se kao odgajatelj i prijatelj, stvarajući tako međusobno povjerenje“, izjavila je u povodu snimanja edukativnog filma u kojem je sudjelovala i učenica Iva Kajzer, a kojim će se prikazati kako obrtnici frizeri svoje znanje prenose mladim naučnicima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni