Kolinda otvorila kuriju Janković

Objavljeno:

spot_img

Kurija Janković u selu Kapela Dvor, općina Lukač, koja je obnovljena u sklopu prekograničnog projekta „Experience and enjoy the Drava Valley by bicycle“ (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom; akronim „Drava4Enjoy“), službeno je otvorena u utorak, 4. studenoga.

Nazočnima su se obratili načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić i voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva Marton Szucs.

U ime nositelja projekta, Virovitičko-podravske županije, prisutne je pozdravio župan Tomislav Tolušić naglasivši kako je otvorenje kurije Janković veliki događaj za lokalno stanovništvo.
– Kurija će upotpuniti i unaprijediti turističku ponudu, te na taj način pomoći razvoju Kapele Dvora, ali i cijele općine Lukač – dodao je župan Tolušić.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuvši kako je riječ o hvalevrijednom projektu s potencijalom za regionalni i ruralni razvoj, te za razvoj cikloturizma.

– Neka objekt služi svrsi, odnosno, boljitku i napretku, a mi ćemo i dalje stvarati i graditi za bolje sutra budućih generacija – zaključio je Josip Đakić, nakon čega je župan Tomislav Tolušić podijelio zahvalnice sudionicima biciklističkih maratona Virovitica-Szentlőrinc, koji su također organizirani u sklopu navedenog projekta.

Kuriju Janković zajednički su otvorili Kolinda Grabar-Kitarović, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i načelnik Đuro Bukvić.

Nakon svečanog otvorenja, uslijedio je obilazak novootvorenog objekta.

Podsjetimo se, projekt akronima „Drava4Enjoy“, najveći je projekt trećeg poziva za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013, te ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Nositelj projekta, čija vrijednost iznosi 2.115.972,33 eura (iznos sufinanciranja EU je 1.798.575,23 eura), je Virovitičko-podravska županija, a partneri su Grad Szentlőrinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Provedba je započela u travnju 2013. godine, a do kraja 2014. u planu je ostvarivanje zadanih ciljeva.

U sklopu projekta obnovljena je kurija Janković u Kapeli Dvoru u svrhu Turističko-edukacijskog centra, rekonstruirana je i označena biciklistička ruta Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica, Lukač-Budakovac u ukupnoj duljini od 69,84 km, organizirani su biciklistički maratoni Virovitica-Szentlőrinc, a u studenom će se održati edukacije i trening programi za turističke vodiče-bicikliste.

Turističko-edukacijski centar u Kapeli Dvoru ujedno će biti i središnja točka biciklističkih staza koje su kroz projekt označene, a obuhvaćaju područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...