foto: Facebook.com
foto: Facebook.com

Virovitičko Sklonište za životinje jedno je od lokacija koje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila u četvrtak u sklopu radnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji u koju je na dva dan izmjestila svoj ured. U skloništu su je dočekali domaćin Dražen Majetić i djelatnici Skloništa, kao i brojni napušteni psi.

Tijekom obilaska pažnju predsjednice privukla je Kika, šestomjesečna mješanka labradora, koja će tako postati ‘Prvi pas’ Pantovčaka.

– Ideš na Pantovčak, Kika. Što kažete, meni se ime sviđa, a vama? Nek ostane Kika. Bit ćeš veliko osvježenje među onim velikim psima koje imamo tamo. Baš osjeti kada treba privući pozornost, baš se umilila, tepala je Kiki raznježena predsjednica.

– Imat ćeš puno prostora za trčanje, baš će ti biti lijepo, mala, govorila je kujici predsjednica, a nema sumnje kako Kiku na Pantovčaku čeka vrhunska pažnja.

Majetić je kazao da je Kika cijepljena i čipirana, a ovih dana će proći kastraciju i čim se oporavi preselit će se na Pantovčak, piše Informativni centar Virovitica.

Kikino udomljavanje s osmjesima su pratila tri razreda iz virovitičke Osnovne škole Vladimir Nazor koja su u Skloništu dočekala predsjednicu. (jutarnji.hr)