Svi znaju da je Cvrčak ponosni nositelj zelene zastave . Zaposlenici se trude koliko je to moguće opravdati naslov eko vrtića. Odgojiteljice imaju potrebu svoju ljubav prema očuvanju okoliša prenijeti i na djecu, stoga provode razne aktivnosti s kojima im prenose ekološka znanja ali i ljubav prema okolišu. U skladu s time zasadile su cvijeće uzduž terasa vrtića . Cvjetne vrtove su ukrasile obojenim starim gumama i oblutcima. Djeca tako stječu znanja o rastu biljka, uživaju u lijepom okolišu, uče voditi brigu o cvijeću i razvijaju ljubav prema njemu.

Međutim, postoji netko koga to jako smeta jer nakon svakog vikenda ili blagdana spremačice vrtića u jutro zateknu počupano i razbacano cvijeće, polomljene stabljike i ukrasno grmlje, razbacane gume.

Razumijemo da su terase vrtića zgodno mjesto za međusobna druženja ( pretpostavljamo ) mlađih stanovnika našega grada. Nitko ne bi imao ništa protiv toga kada zaposlenici vrtića u jutro ne bi nailazili na tragova opijanja, pušenja, paljenja vatre, razbijanja stakla i lomljenja igrala, stabala i cvijeća. (cvrčak)