Konferencija povodom završetka projekta tehničke pomoći IPA IIIc u Muzeju Mimara

Objavljeno:

spot_img

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u ponedjeljak, 24. rujna 2012., u Muzeju Mimara u Zagrebu, konferenciju povodom završetka projekta tehničke pomoći IPA IIIc ‘Potpora učinkovitoj provedbi sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu’.

Konferenciju je, uz prisutnost veleposlanika Paul Vandorena, šefa Delegacije EU u Republici Hrvatskoj, otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić. Cilj konferencije bio je upoznavanje javnosti s provedbom projekata tehničke pomoći, kao i aktivnostima koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi u okviru priprema za korištenje strukturnih i Kohezijskog fonda. Prije početka konferencije, na izložbenom prostoru Sajma grant projekata u atriju Muzeja, korisnici bespovratnih sredstava predstavili su svoja 24 projekta. Među korisnicima je i Virovitičko-podravska županija kao nositelj projekta „E-Inkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“. Projektni partner je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a pridruženi partner Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Projekt “E-incubator”, ukupno vrijedan 960.215 eura, na sajmu su predstavili Sanja Bošnjak, ravnateljica VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, project manager ispred Županije, Nataša Katalinić, project manager ispred VIDRA-e te Ivana Filipović project assistant također iz VIDRA-e.

Gradnja Poduzetničkog inkubatora započet će ove jeseni u Poduzetničkoj zoni II. Imat će izravan utjecaj na razvoj proizvodnih start up poduzeća te poduzeća iz ICT sektora, kao i na susjedne gradove i općine. S obzirom na iskustva drugih, u inkubatoru mogu se očekivati poduzetnici u krugu od 60 km od Virovitice. Cilj ovog projekta je izgradnja i opremanje poduzetničkog inkubatora, ali prije svega cilj je pružanje poslovnih, tehničkih, obrazovnih te drugih usluga, kao i on-line usluga inkubatora svojim stanarima odnosno proizvodnim start up poduzećima, poduzećima iz sektora visoke tehnologije, te ICT-a.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...