Konstituirajuća sjednica Županijskog povjerenstva za istraživanje žrtava totalitarnog komunističkog režima i obilježavanje mjesta njihova stradanja

Objavljeno:

spot_img

Konstituirajuća sjednica Županijskog povjerenstva za istraživanje žrtava totalitarnog komunističkog režima i obilježavanje mjesta njihova stradanja održana je u petak, 29. svibnja, u maloj županijskog vijećnici pod predsjedanjem Ivana Levara. Sjednici je prisustvovala i zamjenica župana virovitičko-podravskog Sanja Bošnjak.

Nakon konstituiranja Povjerenstva i usvajanja Poslovnika o radu, članovi Povjerenstva razgovarali su o usklađivanju i usvajanju Programa rada te budućim aktivnostima. Kao prioritetna aktivnost definirano je pronalaženje grobišta i posmrtnih ostatak žrtava Drugog svjetskog rata i njihovo obilježavanje.

Zamjenica župana Sanja Bošnjak, prisutnima je ukratko predstavila program Europa građane 2015., potprogram Europsko sjećanje, koji je fokusiran na projekte kojima se promišljaju uzroci totalitarnih režima u modernoj europskoj povijesti te oni kojima se odaje počast žrtvama njihovih zločina.

Članovi Povjerenstva zainteresirani su da se, zajedno s potencijalnim partnerima iz zemalja članica EU, kandidiraju za EU sredstva u sklopu navedenog programa. U skladu s tim, kao sljedeća aktivnost dogovorena je priprema potrebne dokumentacije u suradnji s županijskim tijelima, kako bi se sljedeće godine mogla realizirati prijava na natječaj.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...