Predstavnici tvrtke Studio 3LHD iz Zagreba zajedno sa konzervatorima, arhitektima i restauratorima obišli su dvorac Janković u Suhopolju radi razlučivanja i valoriziranja povijesnih slojeva građevnog sklopa dvorca Janković. Župan Tomislav Tolušić, ispred Virovitičko-podravske županije kao vlasnika dvorca Janković u Suhopolju, u razgovoru sa stručnjacima iz Zagreba izrazio je zadovoljstvo sa do sada postignutim rezultatima u pripremi projektno-tehničke dokumentacije. Prošli mjesec je VIDRA – agencija za regionalni razvoj osigurala sredstava za financiranje dokumentacije za obnovu i prenamjenu dvorca Janković u Suhopolju te tako osigurala preduvjete za pripremu projekta za financiranje iz EU fondova.

Virovitičko-podravska županija je prošle godine kupila park i dvorac Janković u Suhopolju te ga odlučila obnoviti i prenamijeniti u hotel. Projekt je to koji bi trebao već ove godine biti nominiran za financiranje iz EU struturnih fondova. Vrijednost projekta je oko 10 milijuna eura a prenamjena bi bila u hotel s 35 soba, s restoranom, wellnesom, parkom i svim ostalim popratnim sadržajima.

Dvorac Janković je sklop podignut u razdoblju od sredine 18. do početka 20. stoljeća, a plan je pretvoriti ga u hotel visoke kategorije, s ugostiteljsko-turističkom namjenom i to do 2015. godine.