U 1. kolu juniorske reginalne Međimurske i Koprivničko-križevačke županije košarkaši Virovitice pobijedili su goste iz Čakovca rezultatom 71:70. U agresivnoj i izjednačenoj igri obje momčadi su mogle odnijeti bodove na svoju stranu no ovoga puta juniori Virovitice nisu dopustili gostima bodove na svome terenu.

Košarkaški klub Virovitica pobijedio košarkaše KK Međimurje 71:70

Na poluvreme se je otišlo prednošću 6 koševa gostiju i tu se je osjetio lagani pad domaćina, no brzom tranzicijom i s nekoliko atraktivnih poena na početku treće četvrtine juniori Virovitice u potpunosti preokreću rezultat na svoju stranu i treća četvrtina završava sa +6 za domaćina. Tada je uslijedila infarktna završnica u kojoj gosti vraćaju rezultatsku neizvjesnost i 26 sekundi prije kraja imaju 2 koša prednosti. No 3 sekunde prije kraja kapetan Sven Petrović preuzima odgovornost i zabija tricu za pobjedu i veliko slavlje ekipe.

Gosti su imali pokušaj za pobjedu u posljednje tri sekunde no nisu uspijeli zabiti i slavlje juniora Virovitice moglo je početi. Čestitke trenru Branku Ferenčeviću i ekipi na velikoj borbenosti do samoga kraja. Sljedeće kolo juniori igraju u gostima kod košarkaša Dubravčan iz Donje Dubrave 12.3.2016.

KK VIROVITICA – KK MEĐIMURJE -ČAKOVEC 71:70 ( 16-16, 11-17, 28-16, 16-21)
Za Viroviticu su igrali: Jerko Bobanac 11, Dorian Sabo 2 ,Mario Ištvanović Petar Vuković 4,Tomislav Lulić, Alen Lukač 18, Marino Čeh ,Sven Petrović 20 , Toni Matković Domagoj Cah 16.