Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača financiraju izgradnju nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, čija je vrijednost izgradnje i opremanja oko 18.000.000,00 kuna. Završeni su fasaderski radovi, a u tijeku je izrada spuštenog stropa i radovi na podnim oblogama. Slijedi postavljanje rasvjetnih tijela, opremanje, uređenje okoliša i osiguranje sigurnog pristupa građevini. Otvorenje se očekuje do kraja kalendarske godine.

Podsjetimo, radovi na izgradnji nove školske zgrade započeli su u listopadu 2011. godine. Srednja škola Pitomača jedna je od najmlađih u Republici Hrvatskoj. Kao samostalna ustanova osnovana je 2003. godine, a djeluje u jednoj od najstarijih školskih zgrada u državi. Zgrada u kojoj se škola trenutno nalazi sagrađena je 1873. godine.

Virovitičko-podravska županija rekorder u izgradnji škola na području Republike Hrvatske!

Na području Virovitičko-podravske županije samo u ovoj godini biti će otvoreno osam novih škola i Studentski restoran u Virovitici. Područne škole koje su sagrađene i otvorene početkom školske godine su u Lukaču, Svetom Đurđu, Starogradačkom Marofu, Novoj Jošavi i Ćeralijama, a sljedeći mjesec otvaraju se škole u Rogovcu i Sedlarici. Do kraja godine biti će otvoren i Studentski restoran u Virovitici, koji će znatno pridonijeti kvaliteti studiranja što još jednom pokazuje brigu i ulaganje Virovitičko-podravske županije u obrazovanje i školstvo.

Pitomača će uskoro dobiti i novu trodijelnu sportsku dvoranu s plivalištem koja će biti izgrađena uz novu Srednju školu Stjepana Sulimanca u Pitomači. Sportska dvorana sa zatvorenim plivalištem imati će površinu od 4.200 m², a s izgrađenom novom srednjom školom Stjepana Sulimanca činit će novi odgojno – obrazovni kompleks koji će, prema riječima župana Tomislava Tolušića, biti najsuvremeniji i najbolji u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire.