Kreće projekt uređenja središta Sopja za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo 500.000,00 kuna

Krajem svibnja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije rasporedilo je sredstva pomoći po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Tako je Općina Sopje dobila za realizaciju projekta uređenja komunalne infrastrukture – uređenje centra naselja Sopje 500.000,00 kuna.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnog razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti, za projekte, za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj. Ugovor su krajem svibnja potpisali ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić i načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, koji je potvrdio kao uskoro kreće obnova središta Sopja. (Fotografija. Kristijan Toplak)