U virovitičkom Gradskom muzeju, 6. kolovoza 2012. godine, s početkom u 20 sati, održati će se otvorenje izložbe fotografija Kristine Oberling „Kristina Oberling photography“. Ovo je Kristinina prva samostalna izložba od 29 fotografija koje čine presjek njezinog dosadašnjeg rada.

Kristina Oberling rođena je u Virovitici, 1983. godine. Završila je stručni studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, te stekla zvanje informatičara.

Nakon završenog studija pronalazi više vremena za fotografiju u koju se zaljubljuje nakon prvih nekoliko okidanja. Fotografijom se bavi tri godine, te ona iz hobija prerasta u nešto više. Sudjelovala je na nekoliko zajedničkih izložbi, osvojila je nekoliko nagrada na raznim foto natječajima. Radovi su joj više puta objavljivani u domaćim i inozemnim fotografskim časopisima, te su osvajali naslovnice dana i tjedna na brojnim fotografskim web portalima. 2011. godine izabrana je za jednog od sudionika fotoseminara Damira Hoyke „Fotosofia 6“ gdje stječe nova iskustva i proširuje svoja znanja.

Dio teksta iz predgovora izložbe „Kristina Oberling photography“:

„Odabir radova za ovu izložbu jasno pokazuje neutaživost Kristinine gladi za fotografiranjem; njezinu fotoaparatu jednako su ‘ukusne’ djevojke i mladići, životinje, biljke, pejzaži… Unatoč raznolikosti motiva, fotografije imaju snažnu zajedničku karakteristiku – sve su napravljene na oku privlačan način i promatrač uživa u snažnom koloritu, spretnim kompozicijama i maštovitim digitalnim manipulacijama.“ Hoyka.

Izložba ostaje otvorena za sve posjetitelje do 23. kolovoza 2012.