Jučer, 18. siječnja, policijski službenici Službe kriminalističke policije, nakon prikupljenih saznanja, proveli su kriminalističko istraživanje nad 45 – godišnjakinjom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je 55 – godišnjak, prodao osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka, 41 – godišnjaku o čemu su sačinili kupoprodajni ugovor koji je ovjeren u ovlaštenoj tvrtki za sklapanje kupoprodajnih ugovora za vozila i poljoprivredne strojeve.

Nakon kupnje automobila, 41 – godišnjak je tijekom mjeseca rujna 2015. godine prodao navedeni automobil osobi iz Zagreba o čemu je ponovno sastavljen kupoprodajni ugovor, koji je ovjeren kod iste tvrtke s tim da je 45 – godišnjakinja kao odgovorna osoba u tvrtki, u ugovor kao prodavatelja, bez njegova znanja, ponovno uvela 55 – godišnjaka, te je tako u službeni dokument, unijela neistinite podatke, koji je ovjerila svojim potpisom i pečatom tvrtke, te tako pomogla u izbjegavanju poreza 41 – godišnjem prvom kupcu, a oštetila državni proračun i 55 – godišnjaka čije je podatke nedozvoljeno uporabila. Slijedi kaznena prijava.