spot_img

Ksenija, Anita i Vesna najuzornije su seoske žene Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, organiziran je Izbor za najuzorniju seosku ženu Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu. O rezultatima izbora odlučilo je tročlano povjerenstvo u sastavu Ana-Marija Petin (predsjednica), Zdravko Dijaković (član) i Tugomir Majdak (član).

Ovaj izbor organiziran je iz razloga što je položaj žena s ruralnih područja i dalje marginaliziran unatoč njihovoj upornosti, radinosti i snalažljivosti. Cilj je skretanje pozornosti društva na njihov izniman doprinos održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu. Izabrali smo tri žene s ruralnih područja županije koje itekako zaslužuju nositi titulu uzorne seoske žene. Riječ je o Kseniji Dugaji r. Smoljanec i Aniti Cvetinčanin r. Martinčević iz Čađavice te Vesni Klemenčić iz Dinjevca. – naglasila je predsjednica Povjerenstva za izbor najuzornije seoske žene Ana-Marija Petin.

snimio: Ivan Šemper
snimio: Ivan Šemper

Ksenija Dugaja dolazi iz obitelji koja na 16 ha poljoprivredne površina uzgaja različite ratarske kulture te se tradicionalno bavi uzgojem slavonskih hladnokrvnih konja, muznih krava, teladi, svinja i kokoši. Ksenija je majka dvoje djece i baka dvoje prekrasne unučadi, a uz kućanske obaveze i obaveze na seoskom imanju, u slobodno vrijeme bavi se ručnim radom i aktivna je članica Kulturno-umjetničkog društva „Podravina“ .

Obitelj Anite Cvetinčanin obrađuje oko 200 ha poljoprivrednog zemljišta i bavi se uzgojem tovne junadi, svinja te u nešto manjem broju muznih krava. Za potrebe kućanstva Anita proizvodi različite vrste sokova, kolače i slično, a uz to je i uzorna majka dvoje djece.

Obitelj Vesne Klemenčić iz Dinjevca bavi se uzgojem tovne junadi i muznih krava te obrađuje 60 ha poljoprivredne površine na kojoj proizvodi hranu za ishranu stoke. Vesna je majka dvoje djece i svoje slobodno vrijeme posvećuje u prvom redu obitelji. Uz sve obaveze na poljoprivrednom gospodarstvu, Vesna redovito nalazi vremena za humanitarne akcije koje se zbivaju u selu.

Ksenija, Anita i Vesna bit će predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji će se ove godine održati 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni