KUD ”Seljačka sloga” i Slagalica potpisali ugovor o donaciji vrijednoj 40.000 kuna

Objavljeno:

KUD ”Seljačka sloga” jučer je u Osijeku potpisalo jednogodišnji ugovor sa Nacionalnom zakladom za razvoj lokalne zajednica Slagalica za podržani projekt: ”Od raži do pletenih suvenira kroz pjesmu i druženje” u iznosu od 40 000,00 kuna.

Projekt započinje 1.siječnja i trajat će do 31.prosinca slijedeće godine. Voditelj projekta je Dubravko Bedeković predsjednik KUD-a ”Seljačka sloga”, a zaklada ”Slagalica” će jednogodišnje financirat radno mjesto pletača slame – nadglednicu Ivanku Herman, te nabavu sirovine za pletenje košarica, košnica za pčele i drugih suvenira od ražene slame.

Projektom će bit obuhvaćeno 50 polaznika radionica koji će bit raspoređeni u 4 tromjesečna ciklusa gdje će uz pomoć iskusne pletačice Bare Toljan iz Špišić Bukovice ovladati starim zanatom pletenja slamom. Za vrijeme trajanja projekta polaznici će za ispletene prodane proizvode dijeliti zaradu sa kulturnoumjetničkim društvom ”Seljačka sloga” u omjeru pola-pola.

Nakon isteka projekta očekuje se da će zaživjelu proizvodnju rukotvorina nastaviti zadruga branitelja PAN-ZUM s kojom će pletači poslovat po tržišnim načelima. Seljačka sloga poziva sve zainteresirane potencijalne pletače na sastanak u nedjelju 15.prosinca u društveni dom Špišić Bukovica s početkom u 17 sati gdje će moći dobiti podrobnije obavijesti.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni