Sezonski radnik na otoku Krku, 65-godišnji F. J. iz Pitomače, smješten je jučer u riječki zatvor, pod sumnjom da je počinio bludne radnje, seksualno napastvovao 16-godišnju djevojku, piše Novi list.

Žrtva napastvovanja i osumnjičeni inače zajedno rade, odnosno barem je dosad bilo tako, u istom restoranu na otoku Krku, on je kuhar, a ona konobarica. Prema dosad utvrđenom, seksualni delikt se dogodio u utorak, u vrijeme kada se dvoje zajedno našlo na izložbi u Krku. Muškarac se tereti da je kolegicu iz restorana, pola stoljeća mlađu od sebe, dirao po tijelu i po intimnijim područjima.

Ponijelo ga…

Slučaj neugodnih dodira stigao je i do policije, sumnje u bludne radnje ocijenjene su utemeljenim, pa je kuhar iz Slavonije doveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a zatim i uhićen. Nakon toga ga je policija uz kaznenu prijavu privela i na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni na saslušanju u tužiteljstvu priznao delikt za koji se tereti, objašnjavajući da se, po njegovom mišljenju, više radilo o zagrljaju, pa da ga je, pojednostavljeno rečeno, »ponijelo«. No, tada od strane djevojke, po njegovom viđenju slučaja, nije baš vidio neku izraženiju negativnu reakciju.

Kuhar iz Pitomače je, prije no što je završio u pritvoru, predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke.

Priznao (ne)djelo

Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Sudac mu je izrekao i dvije mjere opreza, zabranu približavanja oštećenoj osobi (žrtvi) i kontakta s njome. Odvjetnik Pero Radić, koji je prisustvovao sudskom ročištu na kojem je osumnjičenom određen pritvor i do daljnjeg zastupa slavonskog kuhara, već je podnio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru, ocjenjujući da za njime nema potrebe. Obrana ukazuje da je osumnjičeni iznio obranu i priznao kazneno djelo, pa i nema vlastitog interesa da utječe na svjedoke.