Kupili propali pogon – zaposlili 42 radnika i rade za Europu

Objavljeno:

Dvojica bivših djelatnika nekadašnjeg propalog drvnog diva – tvrtke Gaj iz Slatine pokrenula su nakon stečaja prije 10 godina, proizvodnju lameliranih drvenih konstrukcija u nekadašnjem pogonu u Voćinu. Danas ih jedini proizvode u zemlji – njihove su konstrukcije na mnogim objektima, dvoranama i bazenima u Hrvatskoj, ali i diljem Europe.

Nakon otkaza u slatinskom Gaju Miodrag Jarić i Mario Abramović unajmili su te zatim i kupili u stečajnom postupku pogon u Voćinu i počeli proizvoditi zahtjevne lamelirane drvene konstrukcije. Na trnovit put do uspjeha krenuli su zaposlivši 8 radnika iz bivšega Gaja, a deset godina poslije uspješna su tvrtka okrenuta izvozu koja ima 42 djelatnika. Gradili su za dvorane za Gruziji, Azerbejdžanu i Makedonijii. Ove godine imaju narudžbe za dvanaestak dvorana u Italiji, a rade i u Švedskoj.

Sirovinu dobavljaju iz hrvatskih pilana, a dio uvoze iz Austrije. No upravo još jednim proizvodnim programom tipiziranih drvenih kuća čiju serijsku proizvodnju namjeravaju pokrenuti privukli su zahtjevne europske kupce. Završili su dva objekta u Švedskoj – dva prototipa, s vlastitom projektnom dokumentacijom, materijalom i znanjem.

Od otpadne piljevine proizvode pelet kojim griju pogon, a kao ključ za opstanak na turbulentnom europskom tržištu potrebne su, smatraju, kvaliteta i inovativnost. Tako razvojem novih proizvoda u idućem razdoblju planiraju zaposliti još djelatnika. Velika im je pomoć i Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici.

Leo Škrinjarić / HRT.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni