Kupite li izmet za svojim kućnim ljubimcem? – kazna za neskupljanje je 400 kuna

Objavljeno:

spot_img

Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su počistiti izmet svog psa s javne površine. Međutim, sve je veći broj prijava građana o neodgovornom ponašanju vlasnika kućnih ljubimaca, prvenstveno vlasnika pasa.

Iako je prema Odluci Grada Virovitice o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanju s napuštenim ili izgubljenim životinjama zabranjena šetnja sa psima po dječjim igralištima, neodgovorni vlasnici ljubimce doslovno izvode na igrališta obaviti nuždu. Najočitiji primjer toga su igrališta u središtu grada, na što su se požalili i stanari zgrada koji tamo dolaze s djecom.

Odlukom o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama propisano je da je posjednik psa dužan očistiti javnu površinu koju je uneredio njegov pas. U protivnom, komunalni redar ovlašten je kazniti takav prekršaj, a kazna za isti iznosi 400 kuna.

Stoga ovim putem pozivamo još jednom vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje te molimo da počiste nered koji je na javnoj površini ostavio njihov ljubimac. (virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...