Dražen Kurečić

Na Aktualnom satu, na samom početku sjednice Gradskog vijeća Virovitice ove srijede, Dražen Kurečić SDP-ov kandidat za gradonačelnika uputio je gradonačelniku Ivici Kirinu niz vrlo oštrih pitanja, u kojima traži odgovore u ime građana Virovitice na političke poteze koji su oštetili grad Virovitica i Virovitičane. Naime u srijedu 29. ožujka održala se zadnja sjednica Gradskog vijeća Virovitice u ovom mandatu.

U 9 godina vlasti Ivice Kirina u Virovitici, grad je izgubio dvije i pol tisuće radnih mjesta. Svako peto radno mjesto u gradu je nestalo pod Kirinovom vlašću

„Koje mjere ste poduzeli gradonačelniče, da zaustavite odseljavanje obitelji iz Virovitice?“ direktno je upitao Kurečić. Naime u 9 godina vlasti Ivice Kirina u Virovitici, grad je izgubio dvije i pol tisuće radnih mjesta. Svako peto radno mjesto u gradu je nestalo pod Kirinovom vlašću.

Posljednjih godina intenzivno se odseljavaju mlade obitelji, upravo zbog nepostojanja radnih mjesta i ugrožene egzistencijie. Istovremeno gradonačelnik i HDZ u gradskim tvrtkama zapošljavaju po kriteriju imanja HDZ-ove iskaznice. Kurečić je stoga javno upitao: „Je li Virovitica privatno vlasništvo Ivice Kirina i njegovih političkih istomišljenika ili je grad svih nas Virovitičana?“

U svojem govoru SDP-ov vijećnik i kandidat za gradonačelnika Virovitice posebno je ukazao na paradoks da sve više mladih odlazi iz Virovitice, a da gradonačelnik preostale građane zadužuje dugoročnim kreditima za besmislene projekte. „Zašto poduzetnička zona u Virovitici služi kao ugodna šetnica umjesto da bude centralno mjesto za podršku i razvoj poduzetništva?“ upitao je Kurečić Kirina. Poduzetnička zona nije nikada zaživjela u svojoj pravoj funkciji, kao nositelj razvoja gospodarstva grada Virovitice.

Sljedeća pitanja bila su usmjerena gradonačelnikovoj nesposobnosti da riješi pitanje gospodarenja otpadom. „Recite Virovitičanima koliko će u budućnosti skuplje plaćati odvoz smeća zbog penala koje će grad plaćati jer 14 godina niste osigurali izgradnju Centra za gospodarenje otpadom i trajno riješili pitanje odlaganja i otpada?“ istaknuo je Kurečić na Aktualnom satu, u pitanju upućenom gradonačelniku Kirinu.

„Odgovorite građanima što je s gradskom tvrtkom Virkomom? Zašto je svako kućanstvo u Virovitici oštećeno za 50 kuna jer su vaši kadrovi zbog neznanja, nestručnosti i nesavjesnog poslovanja u Virkomu platili 400 tisuća kuna kazne zbog poništavanja natječanja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda?

Gospodine gradonačelniče zašto štitite neznalice?“ naglasio je Kurečić.

Pitanja na koja Virovitičani čekaju odgovor je moštvo. Još jedno pitanje u nizu koje je Kurečić upitao bilo je: „Gradonačelniče, zašto niste reagirali kada su Vaši najbliži suradnici svjesno oštetili građane s nerealnim računima za plin? Zašto ste šutjeli i niste zaštitili Virovitičane?“

Pitanja na koje gradonačelnik Kirin nije imao odgovore je mnoštvo. Odgovora i dalje nema. Neznanje, stranačko uhljebljivanje, nestručnost i korupcija su glavni rezultati 9 godina Kirinove vlasti u našem gradu. (gosdpvt)