Igor Andrović
Igor Andrović, N1 televzija

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović progovorio je ze N1 o pozivu doktoru Josipu Paladinu da, nakon što mu je otkazan ugovor na Rebru, dođe raditi u virovitičku bolnicu.

Igor Andrović
Igor Andrović, N1 televzija

Promptno ste reagirali kad je Rebro otkazalo suradnju dr. Paladinu.

Poznati neurokirurg Josip Paladino više na radi na Rebru
Župan: Pozivam Paladina da dođe, takvi nam nasušno trebaju
Prije funkcije župana bio sam direktor i više se bavio operativom nego politikom, to je valjda to. Kao župan i osnivač bolnice znam kakve probleme imamo s kadrovima u bolnici i odlučio sam reagirati i pozvati profesora Paladina da dođe u Viroviticu. Mi imamo praksu da produžujemo ugovore liječnicima uz suglanost Ministarstva.

Što ste pomislilil kad ste pročitali post Zrinke Paladino o otkazu ugovora?

Paladino je prije nekoliko mjeseci opereirao jednog mog dobrog prijatelja i prvo sam pomislio kako on neće moći na kontrolu. Onda sam pomislio da imamo probleme s kadrovima u bolnici. Ne bih se htio petljati u politiku Rebra, ali takvi liječnici bi sigurno dobro došli svim županijskim bolnicama.

Jeste li dobili odgovor?

Čuo sam se njim, bio je ugodno iznenađen pozivom. Naravno da njemu prvenstveno treba oprema, sala, magnetska rezonanca, to trenutno nemamo u našoj bolnici, ali smo spremni nabaviti to. Ne vidim razlog zašto ne bismo mogli nabaviti 7 – 10 milijuna kuna koliko bi koštala magnetska rezonanca i sala u kojoj bi profesor mogao raditi. Najavio sam i prije da bi magnetska rezonanca trebala biti sljedeća investicija u našoj bolnici. Nije mi jasno da se na magnetsku čeka do dvije godine, sve županijske bolnice bi trebale imati takav uređaj. (N1 televizija)