rječnik naslovna za nsbNakon što je tiskano treće izdanje prvog cjelovitog rječnika ovisnosti u našoj zemlji, kojega je autor profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, i kojega je financirao Lions Clubs International (District 126 Croatia, Lions Club Slatina), rječnik je prvo bio podijeljen roditeljima učenika i djelatnicima slatinskih srednjih škola. Novom aktivnosti Lionsa iz Slatine rječnik je sada podijeljen i roditeljima i učiteljima slatinskih osnovnih škola na javnoj tribini koja je održana u četvrtak, 03. travnja 2014. godine u 18 sati u Hrvatskom domu u Slatini.

Tiskanje trećega izdanja rječnika i javna tribina zajednički je projekt Lions Cluba Slatina i Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a financiran je sredstvima iz projekta „JEDRIMA PROTIV DROGE“.

Na tribini su o javnozdravstvenoj problematici govorili prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus kao ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i profesor Siniša Brlas kao autor rječnika.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovime samo produbljuje već ionako vrlo razgranatu suradnju i s vladinim i s nevladinim sektorom.

Izdavač “Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti” je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.