Znate li tko zove, ja, Čačić!

Objavljeno:

spot_img
Ljubo R. Weiss
Ljubo R. Weiss

-Halo, Vrhovni sud, da li ste primili žalbu koju Vam je poslao Čedo Prodanović??
-Na koju mislite žalbu, Čedo Prodanović i njegova kancelarija non-stop nam pišu žalbe!?
-Pa mislim na onu koju Vam je poslao u ime počasnog brigadira i višestruko odlikovanog Radimira Čačića??
-Aha, braniteljska pitanja, vojna pitanja??
-Ma ne, pitanje hoću li i kada i na koliko mjeseci u zatvor?
-Aha, pa to ste vi gospodine Gazimir Čačić??
-Jesam, ali ne Gazimir, već Radimir Čačić. Još jednom me nazovete Gazimir, tužit ću Vas. I to preko Čede Prodanovića!

Svaka čast Čedi Prodanoviću, ali

-Gospodine Čačić, svaka čast Čedi Prodanoviću, ali njegova zvijezda tamni, kako Vi to ne razumijete?? usudila se upitati mlada žena.
-Kako tamni, pa njegova je kancelarija najbolja u Hrvatskoj!
-Vjerojatno najskuplja, ne i najbolja! Među nama, mislim da ima toliko pomoćnika i posla da on 99 % materijala u sudskom spisu ne vidi, jedva stigne potpisati!
-Oprostite, kako Vi to znate??
-Pa on je sam rekao da je pod prismotrom, dakle, znamo! A zašto mislim da mu zvijezda tamni, hoćete znati??
-Naravno, pa zastupa me, plaćam ga, čak ima prednost pred plaćama radnicima Coninga!
-Lijepo je da mislite na svoje zaposlenike koji su već 5-6 mjeseci bez plaća. Sredit će se to kada vlada otkupi Vaše udjele u Croatia Airlainsu. Dakle, Sanader je već dobio 10 godina, Vi prvo uvjetno, pa bezuvjetno, to je ono što javnost zna. Drugo, da li taj gospodin odvjetnik, nakon toliko sudske prakse, zna Ustav??
-Gospođo, Vi si svašta dozvoljavate!
-Prvo, nisam gospođa, ja sam gospođica, sudska pripravnica…, ogorčeno će mlada dama.
-Je, pa kaj ne velite, Vi si Vašu mudru glavicu opterećujete pitanjem zna li Čedo Prodanović Ustav Republike Hrvatske…? Čedo zna Ustav, zakone i SVE rupe i rupice u zakonu… Čedo Vam zna sve suce, sve tužitelje, sve vještake, sve bankare i sve političare, sve kolege i kolegice…i naravno, sve medije.
– A zna li da pred sudovima ne može biti razlike u rasi, vjeri, jeziku, političkom ili drugom uvjerenju, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama, spolu, boji kože, nacionalnosti ili etničkome podrijetlu??? I nemojte mi samo o medijima, stalno pokušavaju utjecati na sudove, sada i Vi, ovim nazivanjem…

Zar vi ne znate tko sam ja?

-Što, pa zar Vi ne znate tko sam ja?? Radimir Čačić, počasni brigadir, odlikovao me Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, ja sam Vam slomio socijalizam, stvorio hrvatski kapitalizam, izgradio ne znam koliko tisuća kilometara cesta, pa obnovio tisuće i tisuće srpskih kuća i stanova, za mene je Savka Dapčević Kučar rekla svojevremeno da sam najperspektivniji hrvatski poduzetnik i političar, predala meni i Seki HNS, tu je bio i Stipe, ali pola Hrvatske je mojih ruku djelo…I tko je bio do jučer PRVI POTPREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, tko još vodi Hrvatsku narodnu stranku..??? upitno je zazvučao Čačić.

-Čekajte, možda sve to što kažete stoji, ali kakve to veze ima sa prometnom nesrećom u Mađarskoj, s dvoje mrtvih?? Sud Vam je presudio, sada se radi samo o tome da Vrhovni sud RH potvrdi kaznu!

-Dakle, Vi niste na mojoj strani, Vama sve nabrojano ništa ne znači?? žalosnim glasom nastavi Radimir Čačić. Nakon stanke, koja je pojačavala dramatiku i naglašavala svaku njegovu buduću riječ, glasom kao kada je dao ostavku na dužnost PPVRH-a:

-Draga mlada gospođice, ono je bio mađarski, ponavljam, mađarski sud, sud nama nesklone države. Znate ono: INA, MOL i slično. To je bila čista osveta meni, PPVRH-u, to je bila poruka Hrvatskoj, svim braniteljima…Dakle, Vrhovni sud treba presudu prilagoditi hrvatskom pravnom sustavu. Pa to je naglasio i Čedo u žalbi!

-Pa, oprostite, što ste išli na sud kao PPVRH?? Mogli ste odmah nakon nesreće zamrznuti sve političke dužnosti i pojaviti se na sudu, kako kažete, nama nesklone države, kao privatna osoba… Tada još nije bilo ni INE, ni MOL-a.

– Je, ne razumijete Vi to. Spominjao sam tada i ostavku, ali javnost je odmah reagirala – TI NAMA TREBAŠ! Onda je Milanović rekao da se svakome to može dogoditi, onda je Seka, na zahtjeve nekih suludih pojedinaca i HDZ grupica da podnesem ostavku rekla „Ne možemo mu to činiti, on je nezamjenljiv, on živi za posao, on ima mini new deal, samo on može Hrvatsku izvući iz krize… Pa Kukuriku koalicija, pa 14 mjesta u Saboru za HNS, znate dalje.

– Dobro, i to razumijem, što Vi sada očekujete od nas??

Kazna primjerena hrvatskom pravosuđu!

-Očekujem da kazna bude primjerena hrvatskom pravosuđu, samo to!

-Čujte, gospodin Čačić mlada sam, ali imamo mi tu i po državnim odvjetništvima, USKOCIMA, policijama… dosta papira o Vama i bivšim firmama, poslovima stoljeća, o kćerima firmama da se zametne trag novca, čak ima i jedna knjiga o Vama, „Uspon Čačića devedesetih“..

-Ma, da je samo jedna knjiga, a knjiga OSTVARENJA…?? A moji programatski intervjui, a moja predavanja, moja putovanja: Moskva, Južni tok, Katar, Krk….javno – privatno partnerstvo, fasadizacija, Zagreb na Savi, HE Ombla, Plomin C, nove investicije, nova radna mjesta…

Iznenada, gospođica vrisne:

-E, sada DOSTA! Kod nova radna mjesta, moram Vas prekinuti! Znate li Vi koliko sam čekala na ovo radno mjesto, koliko je danas nezaposlenih!??

-Vi me prekidate?!! Mene uvijek prekidaju u kreaciji, kada radim u naponu snage, pri vrhuncu projekata..,ja sam vizionar, nitko me ne može pratiti. Dok ja vozim 100 na sat, Linić 60, najviše 70 km na sat. Nezaposleni – sve je to Linićevo maslo!

– Vozite Vi i brže: 135 do 140 na sat. I onda bum, tras, dvoje mrtvih…

– Čujte, zar i vi ne znate što je to magleni oblak? Upao sam u magleni oblak to se i Vama može dogoditi. I dajte pomozite, žalba je tu, podržavaju je i svi hrvatski branitelji

-Čujte vi Gazi… oprostite, Radimir Čačić, moje je vrijeme dragocjeno. Diskutiram tu s Vama petnaest minuta, recite što hoćete?? pomalo nervoznim i povišenim tonom izrekla je rafal riječi službenica Vrhovnog suda.

-Pa, smanjenje kazne, zbog mojih zasluga. Prilagodite kaznu hrvatskom pravosuđu!, zavapio je Čačić. I nastavio: Ne može jedan takav stručnjak montirati stolce u nekoj kaznionici, pa bila ona i poluotvorenog tipa.

– Prvo, mogao bi to Vrhovni sud ukoliko ima novih saznanja o Vašem slučaju, da li je što otkriveno u međuvremenu??

-Jest, to da sam počasni brigadir, i da su moje zasluge za oslobođenje Varaždina neprocjenjive. I za Hrvatsku… Pa ja sam nakon Oluje bio dan prije Tuđmana u Kninu..

-Dakle, kaznu vam ne možemo povisiti, pa prema tome što je imamo prilagođavati hrvatskom pravosuđu?

Unijeti se u lice, uhvatiti za ruku …

-Povisiti, i ne smijete, reagirat će Mađari. Dakle, prilagodite je.. još jednom zavikne Čačić, ljutit što mlađahnoj gospođici se ne može unijeti u lice i zgrabiti je za zapešće ruke.

-E, pa kada ste navalili hoćemo: do prometne nesreće u Mađarskoj koje je posljedica dvoje mrtvih, želim Vam reći da ste dobro prošli, obično ide 12 mjeseci bezuvjetno po mrtvome.. A što se tiče Vrhovnog suda tražit ćemo izvještaje o 6-7prometnih nesreća prije toga koje ste uglavnom Vi prouzročili, ne računajući onaj incident s Vašom jahtom… dakle, dragi Gazimiru Čačiću pozdravite mi Čedu Prodanovića, recite mu da shvaćam ulogu odvjetnika, ali i tu ima granica.. mislim treba imati stila…! I znate, moj otac je branitelj, istinski branitelj, ne spretni pregovarač kao što ste Vi bili u Varaždinu…Odajem Vam priznanje zbog toga, ali ne vidim ikakvu vezu te činjenice s prometnim nesrećama. Ili hoćete biti kao oni mladići što su kosili na pješačkim prijelazima, pa dobivali simbolične kazne, jer su iz finih familija, državotvornih, rekla bi. Koliko znam, nemate ni dan braniteljskog staža. Dakle, gospodine Čačić, uz sve dužno poštovanje, na mjestu Seke, ja bih Vas momentalno isključila iz stranke HNS, koja je ionako prvenstveno zbog Vas uništena. Sada ste zbog svoje guzice u priču uvukli i branitelje…

Metalni, nemilosrdni zvuk: KLIK, kao neka vrsta štropota, začulo se u slušalici Radimira Čačića.

Za povijest će ipak ostati nejasno tko je prekinuo telefonski razgovor.

Ovaj tekst je objavljen na Tacno.net, a bit će objavljen i na Pollitika.com !

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...