Na sastanku kojem su, između ostalih, prisustvovali župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin dogovorena je lokacija za gradnju buduće sirane. Grad Virovitica ustupit će Virovitičko-podravskoj županiji zemljište u Poduzetničkoj zoni Sjever u Virovitici, koja je i prostorno najbliža proizvođačima mlijeka s ovog područja.

Podsjetimo, Županija planira u skoroj budućnosti izgraditi siranu koja bi okupila značajne proizvođače mlijeka s područja Virovitičko-podravske županije i kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko. Na taj način bi mlijeko i mljekarski proizvodi s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu. Cilj ovog projekta je razvijanje i unaprjeđivanje proizvodnje i prerade mlijeka na području Virovitičko-podravske županije.

Plan je napraviti siranu koja će dnevno moći preraditi ukupno 10.000 litara mlijeka, a krajnji proizvodi sirane biti će svježi, meki i tvrdi sir. Otvaranjem sirane osiguralo bi se i desetak novih radnih mjesta. Cilj tehničko-tehnološkog projekta je izgradnja, uređenje i opremanje objekta za preradu mlijeka kapaciteta prerade od 10.000 litara dnevno, koji bi morao imati oko 900m² na dvije etaže.