spot_img

Lovac sačmaricom ustrijelio psa

Objavljeno:

U subotu, 11. siječnja policijski službenici Policijske postaje Pitomača proveli su  kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom u svezi kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Dana 11. siječnja u poslijepodnevnim satima u prostorije policijske postaje Pitomača osobno je pristupila 40-godišnjakinja sa područja Pitomače i prijavila počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja od strane 64-godišnjaka sa područja Pitomače. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 64-godišnjak u popodnevnim satima u  blizini naselja Kladare u lovištu lovačke udruge iz Pitomače za vrijeme pojedinačnog lova s dozvolom za lov, uočio psa mješanca u lovištu koji je bio bez povodca pri čemu je lovačkom puškom tzv. sačmaricom izvršio opaljivanje prema psu kojeg je ranio. Nakon ranjavanja psa je pronašla 40-godišnja vlasnica koja se nalazila u blizini, tj. u šetnji sa psom koji je bio van njezinog nadzora te je odmah odvezla psa u veterinarsku postaju.

Pregledom ranjenog psa nadležni veterinar je utvrdio da je pas zadobio tjelesne ozljede gdje su mu pronađene tri ulazne rane od sitne sačme.

Od 64-godišnjaka je privremeno oduzeto lovačko oružje i slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni