U subotu 24. studenoga 2012. godine u organizaciji ŠPK „Samobor“ i HŠPS-a održano je međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima, gdje su svoje plesno umijeće, među parovima iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, prikazala i tri plesna para Plesnog centra „Virovitica“.

Lovro Švast i Nadia Dujmović u kategoriji najmlađih natjecatelja D2 plesnog razreda u standardnim plesovima osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u latinsko-američkim plesovima bili korak do medalje i zauzeli četvrto mjesto.

Kod uzrasta mlađe mladeži C plesne kategorije među jakom međunarodnom konkurencijom, nastupili su plesni parovi Domagoj Maligec i Nensi Jović, te Ilija Marina i Mateja Horvatinović. Prikazali su dobru plesnu tehniku, međutim nisu se uspjeli plasirati u polufinale. U standardnim plesovima Domagoj i Nensi zauzeli su 20. mjesto, dok su Ilija i Mateja zauzeli 18. mjesto. U latinsko-američkim plesovima Domagoj i Nensi bili su 23., a Ilija i Mateja zauzeli su 20 mjesto.

Prema riječima Marije Kovačić, predsjednice Plesnog centra „Virovitica“, ovo je bilo poslijednje natjecanje ove godine, i kada se podvuče crta možemo biti izrazito zadovoljni. Naši plesači, ukupno 11 natjecateljskih plesnih parova, osvojili su 40 medalja: 10 zlata, 14 srebra i 16 bronci.

Ovim putem ujedno pozivamo sve ljubitelje plesa da 19. prosinca u 19 sati dođu u Gradsko Kazalište Virovitica pogledati cjelovečernji plesni program članova Virovitičkih mažoretkinja i Plesnog centra „Virovitica“ upriličen u sklopu programa Prosinac u gradu.