Ravnateljica Jasminka Viljevac i

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljene su Nagrade Soljačić te priznanja MZO-a i nagrade najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Ravnateljica Jasminka Viljevac i Lucija Relić

Na dodjelu nagrade pozvane su učenica Gimanzije Petra Preradovića Lucija Relić i ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac.

Lucija Relić, najučenica naše županije, test iz fizike riješila je 100%, test iz matematike s 99,90%, iz Hrvatskoga jezika s 98,76%, a test iz Engleskoga jezika s 96,11%. Ovi izvrsni rezultati smjestili su je među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj.

Nagrade najboljim maturantima uručili su Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
Za najboljih dvadeset u Hrvatskoj nagrada je novčani iznos od 2.500 kuna te posebno priznanje za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Ponosni smo na Luciju, ali i na brojne naše učenike koji su već godinama izuzetno uspješni, što našu školu svrstava u sam vrh srednjoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.