Svestrani student farmacije Luka Tripalo ima 20 godina i gotovi isto toliko hobija i aktivnosti.

Luka Tripalo

Romantični Luka nagrađivani je pjesnik, ali i prvak države u starogrčkom i hrvatskom jeziku. Svirati je počeo sa sedam godina kada je upisao klarinet u glazbenoj školi. U osmom razredu zaljubio se u usnu harmoniku, a nekoliko godina poslije uči svirati gitaru.

Najvećim glazbenim uspjehom smatra nastup u rodnoj Virovitici s ocem, kao i sviranjem na albumu ‘U tvojim rukama’ fra Marina. U svom bogatom životopisu Luka bilježi još neke velike uspjehe zahvaljujući ljubavi prema književnosti. Nakon sudjelovanja na Goranovu proljeću, došla je i književna nagrada Grada Karlovca Zdravko Pucak za mlade pjesnike koju je dobio za svoju zbirku pjesama Podina, čije je objavljivanje bilo dio nagrade.

[youtube id=EDG1KJR5EPA]

Unatoč uspjehu u glazbi, jeziku i književnosti, Luka je za svoj profesionalni put izabrao Farmaceutski fakultet na kojem je redoviti student 2. godine. No, ni to nije sve. Uključen je u rad Svjetskog saveza mladih, gdje se educira o ljudskom dostojanstvu i borbi za ljudska prava, pjeva u zboru, a svoju aktivnost u Franjevačkoj mladeži nastavlja i nakon dolaska na studij u Zagreb.

U budućnosti Luka planira raditi u struci, ali i nastaviti baviti se sa književnošću i radom s mladima. Mnogobrojne ambicije i pretrpan raspored ne umaraju ga, nego ispunjavaju. Na pitanje može li doživotno ovim tempom, Luka odgovara meni drugačije nema ni smisla. Da nastavim raditi samo jedno, mislim da bi jako puno toga ostalo nedorečeno. (hrt)